393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Immár korcsolyázhatunk is, csak győzzük anyagilag

10perc.hu
2022. 11. 18.
Immár korcsolyázhatunk is, csak győzzük anyagilag

Horror árakkal és kevesebb pályával indult el a szezon, azaz a rezsiválság itt is megtette a hatását.

Megnyitotta a kapuit a korcsolyázni szeretők előtt a Városligeti Műjégpálya, ám nem biztos, hogy december 31. után nyitva tud maradni. A megemelkedő energiaárak miatt ugyanis annyira megdrágultak a belépők, hogy kétséges, lesz-e egyáltalán olyan ember, aki ki tudná fizetni pár órás csúszkálás árát.

Ugyanis a diák- és nyugdíjasbelépő árai 1000 forintról 2000-re emelkedtek, míg a teljes árú jegyek hétköznap 2500 forintba hétvégén pedig 3500 forintba kerülnek. A Pénzcentrum kiszámolta, hogy ez egy négytagú család két diák- és két teljesárú jeggyel számolva hétköznap 7 ezer, szombaton és vasárnap pedig 11 ezer forintot kell kifizetnie.

De nem csak a Városligetben, Budapest számos pontján lehetett tavaly korcsolyázni a téli szezonban, ám kiderült, idén lecsökken ezek száma. A zárva tartás indoka természetesen nem más, mint a rezsiárak drasztikus elszabadulása.


Egy édesanya a gyermekével majdnem 5 ezer forintért korizhat a Városligetben     Fotó: Freepik


Terézváros Önkormányzatától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy idén a szokásostól eltérően, a magas rezsiárak miatt nem lesz jégpálya a Hunyadi téren, akárcsak a Művészetek Palotájánál. Viszont a Westend Tetőkertben hamarosan megnyitják a korcsolyapályát, amit lakcímkártya bemutatásával ingyenesen használhatnak majd a VI. kerületi lakosok.

Ellenben Újpest főterén lesz jégpálya 2022. november 26. és 2023. január 8. között, és a korcsolyázni vágyók nagy örömére a használata ingyenes. Óbuda fő terén és a Békásmegyeri piac közösségi terén is várják a korcsolyázókat. Mindkét jégpálya november 25-én nyit, és január 15-éig tartanak nyitva.


Azért örülhetünk is, mert több helyen ingyen csúszkálhatunk a fővárosban     Fotó: Freepik


A Marczibányi Sportcentrumban is ezen a hétvégén nyit a műjégpálya, itt a felnőtt napijegy 1 900, a gyermek, diák (18 év alatt) nyugdíjas napijegy 1 500, míg a családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek, minden további gyerek 1000 Ft) 5 500 Ft-ba kerül.

A Csepeli Jégpark november 25. és január 31. között várja a vendégeket, a kerületi lakosoknak a belépő 1200 forint, nem csepelieknek 2000 forint. A Budapest Parkban is lesz koripálya, a jegyárak még nem fixek, de november 24-én indul az elővételes jegyértékesítés. A területe bővülni fog, 1500 nm-en várják a látogatókat december 1. és január 31. között.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek