393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Ilyen lesz a Volkswagen ID.4

10perc.hu/loero.hu
2020. 12. 07.

A jelek szerint sikerre van ítélve az elektromos SUV, hiszen már közvetlenül a bemutató után megindult a rendelésáradat.

Már bőven nem az ID.4-es Volkswagen az első villanyautója a wolfsburgi márkának, de ez az első, amelyet már globálisan, az összes piacra be szeretne vezetni. Méretét tekintve a Volkswagen ID.4 az elektromos palettán valahol Tiguan szerepkörét töltheti majd be, és ugyanúgy eladható lesz a tengerentúlon, mint az öreg kontinensen. Az utastér alatt elhelyezett akkumulátoroknak köszönhetően a 4.58 méter hosszú kompakt esetében már egy valóban tágas teret kapunk, ahol a 453 literes csomagtér akár 1575 literig is bővíthető.


Az elektromos palettán valahol Tiguan szerepkörét töltheti majd be      Fotó: Volkswagen


Ami a meghajtást illeti, a Lóerő Magazin szerint a MEB platformra épülő ID.4 VW hátsó tengelye elé elhelyezett villanymotor teljesítménye jelenleg 204 lóerő, ami elegendő ahhoz, hogy a százas gyorsulást 8.5 másodperc alatt teljesítse és 160 km/órás végsebességet érjen el.


A 453 literes csomagtér akár 1575 literig is bővíthető      Fotó: Volkswagen


A 82 kWh névleges kapacitású akkumulátorának hasznos kapacitása 77 kWh, amellyel a gyártó információi szerint a Volkswagen ID.4 hatótáv mintegy 520 kilométeres utat biztosíthat számunkra már egyetlen töltéssel. Egyenárammal megközelítőleg 30 perc szükséges egy gyorstöltő-állomáson, hogy a következő 320 km-t (WLTP szerint 125 kW-nál) megtegye. A németek jelenleg még csak ezt az egy teljesítményszintet ajánlják a modellhez, de a későbbiekben várható egy erősebb, összkerekes 302 lóerős változat is.

Főkép forrása:
Volkswagen

További cikkek