EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Igazi, meleg májusi napok jönnek

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Vélhetően a következő napokban a kákán is csomót keresők sem találnak majd kifogást az időjáráson.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat rövid és tömör előrejelzésében annyit írt, hogy nyáriasan meleg idő várható a következő napokban, ráadásul már nem várhatók hajnali fagyok. Sőt, a jelenleg Spanyolország térségében lévő meleg hamarosan Magyarországra is elér, ennek köszönhetően a hét első napjaiban országszerte nyáriasan meleg idő várható.

Ma általában derült, napos, száraz idő várható, noha néhány helyen felerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 2-13, napközben 24-27 fok lesz. Kedden is általában derült, napos idő várható, csapadék estig nem lesz, ugyanakkor több helyen megerősödik a szél, délután 25-30 fok valószínű.

Szerdán délig elsősorban az ország délnyugati felén valószínű többfelé eső, zápor, zivatar, a nap második felében a csapadékzóna tovább vonul északkeleti irányba. A nappali maximumok az ország nyugati, délnyugati felén 17-21, míg északkeleten 22-27 fok között alakulnak. Csütörtökön és pénteken a napsütés mellett több helyen valószínű eső, zápor, a legmagasabb hőmérséklet 17-24 fok között valószínű.