Az idei ünnepeken sem kell majd senkinek panaszkodni, jut bőven mindenki asztalára a tojásból és a sonkából is.
A Húsvéti ünnep idején a korábbi évek tapasztalata szerint 100-150 millió darab tojás fogy, ami 4-7 százaléka a körülbelül 2,3 milliárd darabos éves mennyiségnek. Sokan a jövő élelmiszerének nevezik a tojást, mivel ez az egyik legolcsóbb, és leginkább fenntartható módon előállítható fehérje- és vitaminforrás, teljes értékű táplálék. Ráadásul a felmérések szerint egyértelműen minőségi tojás kerülhet az asztalra, illetve kifestve az ajándékok közé.
A hagyományos módon érlelt, nyers, darabolt sonka ára 2500 forintnál, a parasztsonkáé pedig 3000 forintnál kezdődik Fotó: freepik.com
Szintén a legfrissebb felmérések adatai alapján jelenthető ki, hogy a fogyasztók Húsvétra egyre minőségtudatosabban választanak sonkát, annak ellenére, hogy megnövekedtek a különféle sonkák árai. Az idén gyorspácolt sonkát kilogrammonként már 1500 forintért is lehet kapni, míg a hagyományos módon érlelt, nyers, darabolt sonka ára 2500 forintnál, a parasztsonkáé pedig 3000 forintnál kezdődik.
Hogy tetszett a cikk? Mondd el a véleményedet egy kattintással.
TetszettNem tetszettTámogasd a 10perc.hu hírportált!
Célunk fontos témákról írni, hitelesen, objektíven, csak a lényegre fókuszálva. Küldetésünk, hogy független, és elfogulatlan tájékoztatást biztosítsunk.
RÉSZLETEK!