389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Hoppá! Megvan a leggyorsabb merevlemez!

10perc.hu
2021. 05. 25.
Hoppá! Megvan a leggyorsabb merevlemez!

Az adatközpontokba szánt Mach.2 Exos 2X14 modell elméleti síkon akár 524 MB/s szekvenciális írási és olvasási sebességre képes.

Büszkén bemutatta a világ eddigi leggyorsabb merevlemezét a Seagate. A Microsofttal együttműködve kifejlesztett háttértár 3,5 hüvelykes formatervet és 12Gb/s SAS fizikai csatolófelületet használ, a benne lévő merevlemezek 7200-as fordulatszámúak. Az origo.hu megírta, hogy az adatközpontokba szánt Mach.2 Exos 2X14 modell elméleti síkon akár 524 MB/s szekvenciális írási és olvasási sebességre képes, ami nagyon közel van a SATA csatolófelületet használó SSD-k esetében megszokotthoz.

A trükköt úgy érte el a Seagate, hogy kettő merevlemezt épített be egyetlen meghajtó testébe. Az Mach.2 Exos 2X14 összkapacitása 14 TB, így sejthetően kettő 7 TB-os háttértár alkotja, ezeket külön látják és kezelik az operációs rendszerek. A véletlenszerű írási és olvasási sebességekről nem beszélt a Seagate, viszont jelenleg csak egyes kiválasztott ügyfelek vásárolhatnak belőle, de idővel minden bizonnyal szélesebb körben is kapható lesz az új típusú merevlemez.

Főkép forrása:
Seagate

További cikkek