EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Hogyan szereljünk klímát a panellakásba?

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A felszerelt egységgel kapcsolatosan van egy kikötés, miszerint a kivezetett kondenzvíz nem csöpöghet sehova, így azt mindenképpen el kell vezettetni a beszereléskor.

A panellakások nagyon könnyen lehűlnek télnek, és annál gyorsabban felmelegednek nyáron. A nyár közeledtével érdemes tehát elgondolkozni, hogy a klíma beszerelése egy sokkal kellemesebb életteret tud biztosítani.

De vajon egyszerűen megoldható ennek beszerelése egy nyolcadik emeleten található panellakásban is? Nos, az otthonokesmegoldasok.hu szakértőinek segítségével igyekeztünk megnyugtató választ adni a felmerült kérdésre.

A klíma beszerelése nincs semmilyen engedélyhez kötve, így bármikor elvégezhető, azonban a felszerelt egységgel kapcsolatosan már van egy kikötés, miszerint a kivezetett kondenzvíz nem csöpöghet sehova, így azt mindenképpen el kell vezettetni a beszereléskor.

A klíma beszerelése nincs semmilyen engedélyhez kötve, így bármikor elvégezhető     Fotó: freepik.com


Általában először mindenki egy egységgel tervez. Azt az egy egységet érdemes a legnagyobb és legsűrűbben használatos térben elhelyezni, ami általában a lakás nappalija. Így a lehető legnagyobb hatásfokon fog működni a légkondicionáló, az egész lakás viszonylag hűvös lesz. Az egységet arra a helyre érdemes helyezni, ahonnan a meleg is jön, így az ablakok környéke a legjobb hely a klímának. Ott már első körben meg tudja akadályozni, hogy a lakást felmelegítse a meleg levegő.

Ha erkélyes a lakás, akkor egyszerűen egy edénnyel fel lehet fogni a kondenzvizet, ami ezután a növények locsolására használható. Ha nincs erkélyünk, ennél bonyolultabb, de elegánsabb megoldás, ha egy vízvezetékszerelő segítségével a szennyvíz hálózatra ráköttetjük, így hosszú évekig nincs dolgunk vele.