395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Hogyan szereljünk klímát a panellakásba?

10perc.hu
2021. 05. 01.

A felszerelt egységgel kapcsolatosan van egy kikötés, miszerint a kivezetett kondenzvíz nem csöpöghet sehova, így azt mindenképpen el kell vezettetni a beszereléskor.

A panellakások nagyon könnyen lehűlnek télnek, és annál gyorsabban felmelegednek nyáron. A nyár közeledtével érdemes tehát elgondolkozni, hogy a klíma beszerelése egy sokkal kellemesebb életteret tud biztosítani.

De vajon egyszerűen megoldható ennek beszerelése egy nyolcadik emeleten található panellakásban is? Nos, az otthonokesmegoldasok.hu szakértőinek segítségével igyekeztünk megnyugtató választ adni a felmerült kérdésre.

A klíma beszerelése nincs semmilyen engedélyhez kötve, így bármikor elvégezhető, azonban a felszerelt egységgel kapcsolatosan már van egy kikötés, miszerint a kivezetett kondenzvíz nem csöpöghet sehova, így azt mindenképpen el kell vezettetni a beszereléskor.


Általában először mindenki egy egységgel tervez. Azt az egy egységet érdemes a legnagyobb és legsűrűbben használatos térben elhelyezni, ami általában a lakás nappalija. Így a lehető legnagyobb hatásfokon fog működni a légkondicionáló, az egész lakás viszonylag hűvös lesz. Az egységet arra a helyre érdemes helyezni, ahonnan a meleg is jön, így az ablakok környéke a legjobb hely a klímának. Ott már első körben meg tudja akadályozni, hogy a lakást felmelegítse a meleg levegő.

Ha erkélyes a lakás, akkor egyszerűen egy edénnyel fel lehet fogni a kondenzvizet, ami ezután a növények locsolására használható. Ha nincs erkélyünk, ennél bonyolultabb, de elegánsabb megoldás, ha egy vízvezetékszerelő segítségével a szennyvíz hálózatra ráköttetjük, így hosszú évekig nincs dolgunk vele.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek