EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

A hó is megérkezhet a hét második felében

Időjárás
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Néhol hószállingózás is lehet a jövő héten az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint, igaz, erre csak az északkeleti határnál lakók számíthatnak.

Ma az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon tartósan borult, párás maradhat az idő. A legmagasabb hőmérséklet a borult részeken 10 fok alatt marad, másutt 11 és 13 fok közé emelkedik.

Kedden inkább a Dunától keletre várható kiterjedtebb és sűrűbb köd. Hosszabb-rövidebb napsütés főleg a középső és keleti országrészben lehet. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban mínusz 5 és plusz 5, kora délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a hajnali köd után több-kevesebb napsütés főleg az Alföldön és az északkeleti megyékben valószínű. Késő délutántól, estétől főként a délnyugati tájakon helyenként eleredhet az eső. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 4 fok között, a kora délutáni órákban 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken főleg az északkeleti országrészben maradhatnak erősebben felhős körzetek, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Hajnalban, majd a péntekre virradó éjszaka az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.