392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Hitted volna? A zöld autó a legnépszerűbb, míg a sárgától alig tudsz megszabadulni

10perc.hu
2023. 01. 06.
Hitted volna? A zöld autó a legnépszerűbb, míg a sárgától alig tudsz megszabadulni

A mindössze 14,3 napos átlagos értékesítési idővel a zöld külsővel rendelkező használt autók fogynak a leggyorsabban.

Bár az ízlések erősen különböznek, vannak széles körben elterjedt tendenciák is. Autóipari elemzők tanulmányt állítottak össze arról, hogy az autó színe közvetlenül befolyásolja, hogy egy használt jármű milyen gyorsan vagy lassan fogy Magyarországon. Az eredmények igen meglepőek.

Tény, a magyarok számára is meghatározó szempontnak számít a jármű színe is. Döntésünket egyfelől az igényeink, másrészt az ízlésünk befolyásolja. A magyarországi piacot is jellemző bőséges, sőt, akár extrém színválaszték ellenére a hazai autóvásárlókra inkább a viszonylagos biztonságra, értéktartásra és eladhatóságra való törekvés, valamint a közízlésnek megfelelő választás jellemző.


Hazánkban ma a sárga az a szín, amelyért a legkevésbé sietnek az érdeklődők     Fotó: Pixabay


A carVertical által végzett felmérés szerint leggyorsabban eladható szín a zöld. A mindössze 14,3 napos átlagos értékesítési idővel kiderült, hogy a zöld külsővel rendelkező használt autók fogynak a leggyorsabban. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az ilyen színű autók ritkák.

Hazánkban ma a sárga az a szín, amelyért a legkevésbé sietnek az érdeklődők. Míg egy zöld autón jó eséllyel 2 hét alatt túladunk, egy sárga csoda eladásához jóval több időre van szükség. Átlagosan 23,7 nap az, amit rá kell szánnunk, hogy vevőt találjunk rá.

Érdemes megnézni, mit jelent ez egy konkrét típus esetében. Vegyünk példának okáért egy Volkswagen Golfot, mely nemcsak hazánkban, de az egész világon az egyik legnépszerűbb autó. Az átlagos idő, amely alatt egy VW Golf eladható ma Magyarországon, az ezüstszínű autóknál 18,9, a zöldeknél 20,3 nap.

Nem sokkal maradnak el mögöttük a szürke modell, melyek eladásához mintegy 20,7 nap szükséges. A fekete autók viszont már csak 21,4 nap elteltével, az ezüsthöz képest három nappal később találnak gazdára.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek