392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

HBO: Besúgó, az új magyar sorozat

10perc.hu
2021. 03. 29.
HBO: Besúgó, az új magyar sorozat

A széria története 1985-ben játszódik és a politikai változások küszöbén álló kommunista Magyarország időszakát mutatja be.

Besúgó címmel új, nyolc részes magyar gyártású sorozatot forgat az HBO, melyben a húszéves Geri Budapestre költözik, hogy egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. Geri azonban súlyos titkot őriz: ő az állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre.

A magyar fejlesztésű Besúgó író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence. A sorozat főbb szerepeiben Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak) és Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs) lesz látható. Az HBO producerei Závorszky Anna és Johnathan Young, a gyártásért a Proton Cinema és producerként Petrányi Viktória felel.

Főkép forrása:
HBO
Címkék:
#Sorozat

További cikkek