EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Ha fociban nem is, de kosárlabdában csúcsra ért a Real Madrid – Hanga végre Euroliga-győztes lett!

Sport
10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: Facebook/Hanga Ádám

Hanga Ádám csapata, a Real Madrid nyerte meg a férfi kosárlabda Euroligát, mivel a kaunasi négyes döntő fináléjában 79-78-ra legyőzte a görög Olimpiakoszt.

Végre eljött a nagy nap, és Hanga Ádám 34 évesen felért pályafutása csúcsára. Csapata, a Real Madrid nyerte meg a férfi kosárlabda Euroligát, mivel a kaunasi négyes döntő fináléjában 79-78-ra legyőzte a görög Olimpiakoszt. A magyar légiós 11 perc alatt két pontot dobott és három lepattanót szerzett.

A spanyol királyi gárda 11. alkalommal hódította el a legrangosabb európai trófeát, ezzel tovább javítva saját rekordját. A 2011 óta Spanyolországban játszó kosaras összességében a negyedik, sorozatban pedig a harmadik Final Fourjában szerepelt, és két ezüstérem után végre megszerezte a hőn áhított aranyérmet.


Hanga Ádám 34 évesen felért pályafutása csúcsára, és a Real Madriddal megnyerte a férfi kosárlabda Euroligát     Fotó: Facebook/Hanga Ádám


Hanga Ádám lett az első magyar játékos, aki megnyerte a rangos európai sorozatot. „Elértem egy olyan dolgot, amit nagyon-nagyon régóta kergetek. Ez egy olyan dolog, amit egy magyar játékos sem ért el, én vagyok az első és elképesztően boldog vagyok, mivel nagyon sokat vártam erre a címre" - mondta Hanga, a korábban a Barcelonában is megfordult kosárlabdázó.