393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Győzelemmel mutatkoztak be kéziseink a vb-n

10perc
2021. 01. 16.
Győzelemmel mutatkoztak be kéziseink a vb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-27-re legyőzte a Zöld-foki Köztársaság csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének első fordulójában.

Noha sokáig még az is kétséges volt, hogy péntek késő este egyáltalán megrendezik a Magyarország-Zöld-foki Köztársaság meccset Gízában, a férfi kézilabda világbajnokság csoportkörében, végül pályára léphetett egymás ellen a két válogatott. Ugyanis a zöld-fokiak között több koronavírusos megbetegedést mutattak ki, ám végül maradt annyi egészséges játékosuk – kilenc mezőnyjátékos és két kapus –, hogy megkezdhették a mieink ellen a vb-szereplésüket.

Nos, a magyarok – ha igencsak döcögős játékkal ugyan, de – hozták a találkozót, és 34-27-re diadalmaskodtak, és ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé. A mezőny legeredményesebb játékosa Ancsin Gábor volt, aki tíz lövésből hét gólt dobott, így őt választották a meccs legjobbjának.

„Nem volt összeszokott a csapatunk, hiányoztak az elmaradt edzőmeccsek. Nehéz a helyzet, régen játszottunk, egy kicsit döcögős az egész, tipikus első mérkőzés volt. Az ellenfelet nem rossz, nem ügyetlen játékosok alkotják, jól tudnak kézilabdázni, időnként jól olvasták a játékunkat. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz az első meccsünk. Uruguay ellen cél a további fejlődés, a gyorsulás és a távolságok megtalálása” – nyilatkozta az M4 Sportnak Gulyás István szövetségi kapitány.

A magyarok vasárnap Uruguay, kedden Németország együttesével találkoznak a gízai A csoportban, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Főkép forrása:
MKSZ

További cikkek