392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Gyorsan terjed világszerte az 5G!

10perc.hu
2020. 12. 01.
Gyorsan terjed világszerte az 5G!

A korábban prognosztizált 190 millióhoz képest lényegesen több, 220 millió 5G-s előfizetést használhatnak magán- és üzleti ügyfelek szerte a világon idén év végére.

Az Ericsson által kiadott Mobilitás Gyorsjelentésében kijelentette, hogy a szolgáltatók 5G-s hálózataikkal az idei esztendő végére már egymilliárd embert érhetnek majd el. Az 5G-s ügyfélszám jelentős részét - mintegy 175 millió előfizetőt, azaz a teljes bázis 80%-át - Kína adja majd  svéd cég szerint, ahol a kormányzat az érdekeltségi körében lévő operátorokon keresztül elképesztő erőforrásokat öl az 5G-s hálózati lefedettség növelésébe. A hwsw.hu szerint az év végére ezzel a kínai mobilelőfizetők 11 százaléka 5G-t használhat majd.

Az európai régióban ugyanakkor 2020 végére az európai mobilelőfizetések mindössze 1%-a lehet majd 5G-s. Ráadásul az Ericsson előrejelzése szerint míg 2026 végén Nyugat-Európában az összes előfizetés kétharmada, addig a hazánkat is magába foglaló Közép- és Kelet-Európában csupán a teljes bázis alig több mint egyharmada lesz 5G-s.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek