393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Giro d'Italia: a helyzet változatlan, Valter maradt 12.

10perc.hu
2021. 05. 23.
Giro d'Italia: a helyzet változatlan, Valter maradt 12.

A Groupama-FDJ 22 éves bringása a háromhetes körverseny legkeményebb emelkedőjét, a Zoncolant is leküzdötte, és továbbra is szenzációsan szerepel összetettben.

A szombati szakaszt vélhetően amennyire szeretik, annyira kihagynák a Giro d'Italia három hetéből. Ugyanis a Cittadellából induló 205 kilométeres etap első 191 kilométerén egy negyedik és egy második kategóriás emelkedő várt a mezőnyre, hogy aztán megkezdjék a sportág egyik leginkább embert próbáló kihívását, a legendás Zoncolant.



A több mint 14 kilométernyi mászás során 531-ről 1730 méter tengerszint feletti magasságba kellett feltekerniük a bringásoknak, a 8,5 százalékos átlagmeredekség mellé az utolsó kilométeren olykor 27 százalékos részeket leküzdve. Nos, ezúttal a pályafutása első profi és csapata első Grand Tour-szakaszsikerét arató Lorenzo Fortunato nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 14. szakaszt, míg összetettben a 2019-es Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal növelte előnyét.

Valter Attila 6,5 km-nél szakadt le az esélyesek csoportjáról, és végül 5:41 perc hátránnyal a 32. helyen tekert át a célvonalon. Összetettben megtartotta 12. helyét, ami tényleg szenzációs teljesítmény, ugyanis magyar versenyző ilyen előkelő helyen még sosem állt a háromhetesek történetében.



A másik magyar, Dina Márton (EOLO-Kometa) már a lassúrajtnál a rózsaszín trikós Bernal mellett tekert az első sorban, és bár négyszer is megpróbált bekerülni a nehezen kialakuló szökésbe, a végül 8 percnyire elengedett 11 fős elmenésről lemaradt, majd közel 33 perc hátránnyal a 90. helyen ért célba, és összetettben a 113. helyen várja a mai, a Grado és Gorizia közötti 147 kilométert.

Főkép forrása:
Facebook/Groupama-FDJ

További cikkek