389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Frontok jönnek és mennek…

10perc.hu
2022. 01. 31.
Frontok jönnek és mennek…

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint a héten változékony lesz az idő, napközben jellemzően fagypont felett alakul a hőmérséklet.

Ma a nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre van kilátás, de délelőtt a déli megyékben még több órára kisüt a nap. A délután folyamán elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. Időnként megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 4 és 9 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hidegebb is előfordulhat.

Kedden több órára kisüt a nap. Napközben néhol lehet hózápor, zápor, majd késő estétől az ország északnyugati harmadán fordulhat elő több helyen havazás, havas eső. Hajnalban általában mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, míg kora délután általában plusz 1 és 6 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szerdára virradóra több helyen várható havazás, havas eső, és pár centiméter friss hóréteg is kialakulhat. Napközben - várhatóan a déli órákra - az ország keleti részén is megszűnik a csapadék. Napközben több-kevesebb napsütés valószínű szórványosan záporral, hózáporral. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, a kora délutáni órákban általában plusz 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetnek.

Csütörtökön több órára kisüt a nap. A nap második felétől nyugat felől vastagabb melegfronti felhőzet érkezik. Néhol zápor, hózápor előfordulhat. A maximumok általában plusz 3 és 8 fok között várhatók, de az északkeleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Pénteken több-kevesebb napsütés mellett néhol előfordulhat zápor, hózápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, kora délután többnyire plusz 5 és 11, az északkeleti határvidéken mínusz 1 és plusz 4 fok közötti értékeket mérhetnek.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek