392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fradi-blama Felcsúton, Csercseszov zakóval nyitott a Fradi kispadján

10perc.hu
2022. 01. 27.
Fradi-blama Felcsúton, Csercseszov zakóval nyitott a Fradi kispadján

A címvédő és listavezető Ferencváros a találkozó nagyobb részében emberhátrányban játszva 1-0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójából elhalasztott és csütörtökön pótolt mérkőzésen.

Vélhetően sem a szurkolók, sem a klubvezetők, sem pedig maga Sztanyiszlav Csercseszov sem így képzelte el a Ferencváros idei első tétmérkőzését. Amikor az oszét nemzetiségű, orosz edző megérkezett a zöld-fehérek kispadjára, mindenki abban reménykedett, hogy a Stöger-érában kissé elpuhult játékosok között rendet vág, és ismét visszaköszön a Szerhij Rebrov alatt megszokott sikerkorszak.

Nos, végül visszaköszönt, hiszen Rebrov ugyanígy kikapott bemutatkozó meccsén a Puskás Akadémiától, mint most Csercseszov, ám az kevésbé fáj már a szurkolóknak, mint ez a mostani vereség. Azt lehetett látni, hogy a Ferencváros messze nincs kész, például kifejezetten hiányzik az éppen az Afrika Kupán vitézkedő Laidouni a középpályáról, illetve Ryan Mmaee a csatársorból.

Noha a nemzetközi porondon is nagy dobásra készülő zöld-fehérek számára minden adott a jó szereplésre, a hibátlan, közönségszórakoztató játékra, ám amíg fegyelmezetlenek a játékosok – lásd Besic kiállítását, vagy a 2021/22-es szezonban már a 11. rögzített helyzetből kapott gólt –, addig szépen lassan az is veszélybe kerül, hogy megnyerje a bajnokságot a csapat.

A hazai csapatról is ejtsünk azért pár szót, hiszen a győzelmükkel immár egy pont a hátrányuk a Fradi mögött a bajnoki tabellán. Azt látni, hogy a felcsúti klub játékosai sokkal veszélyesebben játszottak, sorra alakították ki a helyzeteket a vendégkapu előtt az első félidőben – Besicet a 24. percben kiállították, így a Fradi emberhátrányba került –, így megérdemelten szereztek vezetést.



Fordulást követően megélénkült a játék, elsősorban az FTC jóvoltából, amely emberhátránya ellenére folyamatosan támadott. A Puskás Akadémia jobbára védekezett, és a megszerzett labdákkal próbált veszélyeztetni. A hajrában elkeseredetten rohamozott a Ferencváros az egyenlítés érdekében, de a hazai gárda a lefújásig megőrizte előnyét.

A hétvégén mindkét gárda rangadót vív majd, hiszen a felcsútiak a Fehérvár, míg a Fradi a derbin, az Újpest ellen lépnek majd pályára.

OTP Bank Liga, 4. forduló (elhalasztott találkozó)

Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)

Pancho Aréna, 2161 néző, jv.: Bognár T.

Puskás Akadémia: Markek - Mezghrani, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki - Favorov (Skribek, 84.), van Nieff - Slagveer, Corbu (Urblík, 76.), Komáromi (Gera, 76.) – Kozák.

Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 71.), Dvali, Blazic, Civic - Besic, Loncar - Zubkov (Mak, 71.), Tokmac, Uzuni - Bassey (Vécsei, 28.).

Gólszerző: Joao Nunes (45+4.)

Kiállítva: Besic (24.)

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek