393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Ford: jöhet az elektromos korszak

10perc.hu
2021. 02. 19.
Ford: jöhet az elektromos korszak

A Ford elkötelezte magát amellett, hogy 2026 közepére európai személyautó-palettájának 100 százalékában megjelenik a nulla károsanyag-kibocsátásra képes, tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtás, 2030-ra pedig a teljes kínálatban elérhető lesz a tisztán elektromos hajtás.

A Ford Motor amerikai autógyártó úgy döntött, hogy az elektromos hajtású személyautókra összpontosít, valamint jelentős mértékben bővíti és elektromosítja piacvezető haszongépjármű-kínálatát. A cég elkötelezte magát amellett, hogy 2026 közepére európai személyautó-palettájának 100 százalékában megjelenik a nulla károsanyag-kibocsátásra képes, tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtás, 2030-ra pedig a teljes kínálatban elérhető lesz a tisztán elektromos hajtás.

Ezzel párhuzamosan 2024-re a Ford teljes európai haszongépjármű-kínálatában elérhetővé válik a tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtás, és 2030-ra a márka haszongépjárműveinek várhatóan kétharmada tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtással kel majd el.



A második legnagyobb amerikai autógyártó jelentős globális szintű beruházásra készül az elektromos hajtásláncok területén: 2025-ig minimum 22 milliárd dollárt fordít erre a célra, ami majdnem kétszerese annak az összegnek, amit a cég korábban az elektromos járművek fejlesztésére szánt.

A Ford egymilliárd dolláros beruházással korszerűsíti a Kölnben működő összeszerelő üzemét, amely a vállalat egyik legnagyobb európai gyártási központja. Ebben az üzemben készül 2023-tól a vállalat első európai gyártású, európai vásárlók számára tervezett, nagy sorozatban készülő, tisztán elektromos hajtású személyautója, és a cég máris tervbe vette egy második elektromos jármű ottani gyártását is.

Főkép forrása:
Ford

További cikkek