392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: a szaúdiak legyőzték a vezér nélkül harmatgyenge argentinokat

10perc.hu
2022. 11. 22.
Foci-vb: a szaúdiak legyőzték a vezér nélkül harmatgyenge argentinokat

Szaúd-Arábia a világbajnokság talán legnagyobb meglepetését okozva 2-1-re legyőzték a szakértők által a katari labdarúgó-világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott Argentínát.

Vélhetően ez volt az a találkozó, mellyel kapcsolatban a fogadók még a döntetlent sem merték egy fillérrel sem megfogadni, hiszen az argentinok a fénykorán már túl lévő Lionel Messi vezetésével nemhogy a Szaúd-Arábia elleni találkozónak, hanem az egész világbajnokságnak az egyik legnagyobb esélyese. Aztán kiderült, igazi vezér nélkül a dél-amerikaiak még a csoportból való továbbjutásért is megküzd majd.

Mert valljuk be őszintén, Messi minden, csak nem vezér a pályán. Nem kell messzire mennünk az időben, csak a tegnapi Wales-Egyesült Államok találkozóig, ahol a már a zenitjén szintén túl lévő Garreth Bale az egész meccsen űzte-hajtotta a csapatát, még akkor is harcolt, amikor már minden testnyílásán levegőt vett. És ő elvezette a döntetlenig a csapatát.

Ezzel szemben Messi túl sok emlékezetes momentumot sem produkált, egyszer sem próbálta meg szóval bíztatni, hajtani az argentin csapattársait. Többször mutatta közelről a kamera, az arcán leginkább a tanácstalanság látszódott. Ilyet legutóbb akkor láttunk az arcán, amikor a Bayern München 8-2-re begyalulta a Barcelonát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A katari vb C csoportjának első mérkőzésén ugyan a hétszeres Aranylabdás büntetőből vezetést szerzett a dél-amerikaiaknak, majd után – némi túlzással – az argentinok 5 percenként rúgtak egy lesgólt Messi és Lautaro Martinez révén. Ekkor úgy tűnt, nagyon sima győzelmet arat Argentína.

De egy mérkőzés két félidőből, és itt a vb-n egy minimum 15 perces hosszabbításból áll. Az argentinok az öltözőben maradtak, és mire álmatagon felnéztek az 53. percben az eredményjelzőre, már azt láthatták, 2-1-re vezet Szaúd-Arábia. Ráadásul egyik találatuk szebb volt, mint a másik.

És innentől kezdve jött a csoda, a szaúdiak kivédekezték a hátralévő több mint egyfélidőnyi időt – az embernek az volt az érzése, a szlovén bíró addig nem fújja le a meccset, míg nem egyenlítenek a dél-amerikaiak –, és minden esélytelennek tartott kis csapatnak példát mutatva legyőzték Argentínát, amely 36, veretlenül megvívott meccs után szendetett vereséget.

Mindezt teljesen megérdemelten, és ezzel igencsak felkavarták a C-csoportot, ahol ma este játszik egymással a másik két válogatott, Lengyelország és Mexikó. Mindenesetre Messi utolsó tánca egy vb-n hatalmas pofára eséssel kezdődött.

C-csoport, 1. forduló
Argentína–Szaúd-Arábia 1–2 (1-0)
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 60 ezer néző. Vezeti: Slavko Vincic (szlovén)
Argentína: E. Martínez – Molina, Romero (Li. Martínez, 59.), Otamendi, Tagliafico (Acuna, 71.) – De Paul, Paredes (E. Fernández, 59.) – Di María, Messi, A. Gómez (J. Álvarez, 59.) – La. Martínez. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Szaúd-Arábia: al-Ovaisz – Abdulhamid, al-Tambakti, al-Bulaihi, al-Sahrani (al-Breik, 99.) – al-Malki, Kanno, al-Faradzs (al-Abed, 45+3., al-Amri, 88.) – Sz. al-Davsari, al-Buraikan (Asziri, 89., al-Sehri (al-Gannam, 78.). Szövetségi kapitány: Hervé Renard.
Gólszerzők: Messi (10.), ill. al-Sehri (48.), al-Davszari (53.)

Főkép forrása:
The Telegraph

További cikkek