395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: a hollandok a 84. percig a kaput sem találták el, majd nyertek kettővel

10perc.hu
2022. 11. 21.

Hollandia 2–0-ra legyőzte Szenegált a katari világbajnokság A-csoportjának második mérkőzésén, az 1. fordulóban.

Az A-csoport favoritja, Hollandia is megkezdte szereplését, és bizony amikor a dohai stadion órája elérte a 84. percet, bizony Louis van Gaal szövetségi kapitány kezdte egyre kínosabban érezni magát. Ugyanis a tulipánosok addig a kaput sem találták el.

Aztán jött a mérkőzés hajrája, és a holland kapitány mosolya előbb előkerült, majd egyre szélesebbé vált a találkozó végére. Ugyanis az utolsó negyedórában – ebből 10 perc volt a hosszabbítás – hirtelen kétszer is eltalálták a kaput, és ennek az lett a vége, hogy Hollandia 2-0-ra legyőzte Szenegált.

Azt a csapatot, aki egy pillanatra sem játszott alárendelt szerepet, pedig az Afrika-kupa-győztes válogatott a világbajnokság előtt sérülés miatt elveszítette legjobbját, a Bayern Münchenben játszó Sadio Manét.

Ennek ellenére tetszetős támadásokat vezettek, és ha a válogatottban debütáló Andries Noppert nem mutat be bravúrokat, bizony a hajrában szerzett két holland gól könnyen csak az egyenlítésre lett volna elég.

Előbb Frenkie de Jong beívelését fejelte a kapuba Cody Gakpo – a szenegáli kapus vélhetően a „rokonai elé” ment ki a kapujából –, majd a 99. percben a csereként beálló Davy Klaassen egy üres kapura irányuló lövéssel megduplázta a különbséget.



A-csoport, 1. forduló
Szenegál-Hollandia 0-2 (0-0)
Doha, al-Tumama Stadion. 41 721 néző. Vezette: Sampaio (brazil)
Szenegál: E. Mendy – Sabaly, Koulibaly, P. Cissé, A. Diallo (Jakobs, 62.) – Gueye, N. Mendy, Kouyaté (I. Gueye, 73.) – Diatta (Jackson 73.), Dia (Abass, 69.), Sarr. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.
Hollandia: Noppert – Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind – F. de Jong, Berghuis (Koopmeiners, 79.) – Gakpo (De Roon, 90+4.) – Bregwijnn (Klaassen, 79.), Janssen (Depay, 62.) Szövetségi kapitány: Luis Van Gaal.
Gólszerző: Gakpo (84.), Klaassen (90+9.)

Főkép forrása:
Twitter/OnsOranje

További cikkek