392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: hiába a nagy kanadai fogadkozás, bucira verték őket a horvátok

10perc.hu
2022. 11. 27.
Foci-vb: hiába a nagy kanadai fogadkozás, bucira verték őket a horvátok

Horvátország 4–1-re legyőzte Kanadát a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének F-csoportjában.

Amikor a kanadaiak igencsak jól játszva, de pechesen kikaptak a belgáktól – az észak-amerikaiak büntetőt is hibáztak –, John Herdman szövetségi kapitány még a meccs lázában égve kijelentette, „megb…uk a horvátokat, és utána továbbjutunk”. Nos, az előző világbajnokság ezüstérmes csapata alaposan megsértődött ezen…

A találkozó ugyan úgy indult, hogy a kanadai kapitánynak lesz igaza, ugyanis a vb eddigi leggyorsabb találatát már a 68. másodpercben elérték, ami egyben történelmi találat is volt, hiszen Kanada egészen eddig nem talált be világbajnokságon. A megzavarodott horvát válogatottat látva azt gondolhattuk, az észak-amerikaiak rögtön az első győzelmüket is megszerzik.

Aztán a 25. perc táján egyszercsak teljesen érthetetlenül elfogytak a kanadaiak, és Horvátország kíméletlenül kihasználta ezt. Előbb Kramaric gólját ugyan les miatt érvénytelenítették, de a csatár nem veszítette el a kedvét, lőtt két érvényeset is, és többek között az ő duplájával végül a horvátok egészen simán 4-1-re nyertek.

Kanada ezzel kiesett, és a szövetségi kapitányuk elgondolkodhat azon, vajon megérte-e felbőszíteni meggondolatlan nyilatkozatával a horvát válogatottat, amely a belgákkal ki-ki meccsen döntheti el az egyik továbbjutó személyét.


Ekkor még úgy tűnt, Kanada történelmi vb-találatával újabb meglepetést okozhat      Fotó: FIFA.com


F-csoport, 2. forduló
Horvátország–Kanada 4–1 (2-1)
Al-Rajjan, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 374 néző. Jv.: Matonte (uruguayi)
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, B. Sosa – Modric (Pasalic, 86.), Brozovic, Kovacic (Majer, 86.) – Livaja (B. Petkovic, 60.), Kramaric (Vlasic, 73.), Perisic (Orsic, 86.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Laryea (Hoilett, 62.), Hutchinson (Adekugbe, 73.), Eustaquio (Ismaël Koné, a szünetben), A. Davies – Buchanan, Larin (Osorio, a szünetben), J. David (Cavallini, 72.). Szövetségi kapitány: John Herdman.
Gólszerző: Kramaric (36., 70.), Livaja (44.), Majer (90+4.), ill. A. Davies (2.)

Főkép forrása:
FIFA.com
Címkék:
#Kanada

További cikkek