393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: egy meccs, ami abszolút Cristiano Ronaldóról szólt

10perc.hu
2022. 11. 24.

Portugália 3–2 legyőzte Ghánát a katari labdarúgó-világbajnokság H-csoportjának második mérkőzésén.

Gyorsan menjünk végig a kötelező dolgokon, hogy aztán a Portugália-Ghána meccs főszereplőjével foglalkozzunk egy kicsit. A luzitánok egy felejthető első, majd egy csodálatos második félidő után 3-2-re verték a ghánaiakat.

Az egy dolog, hogy valamennyi találat a második félidőben esett – ami egyébként összesen 57 percig tartott –, ám nem sokon múlt, hogy az afrikai válogatott a 100. percben minden idők egyik legfurcsább góljával egyenlítsen.

Történt ugyanis, hogy a portugál kapus, Diogo Costa egyszerűen nem vette észre, hogy mögötte van még egy ghánai játékos, és letette a labdát, amit a visszafelé lopakodó Inaki Williams elvett tőle, ám a legfontosabb pillanatban, a lövés pillanatában elcsúszott, így maradt a portugál győzelem.

És akkor jöjjön az a játékos, aki nemcsak gólt lőtt, de történelmi találatot ért el, ugyanis ezzel ő lett a földkerekség első futballistája, aki öt világbajnokságon – 2006, 2010, 2014, 2018 és 2022 – is a hálóba talált. Ő nem más, mint a 37 éves Cristiano Ronaldo.

A napokban a Manchester Unitedtől kiebrudalt – a közös megegyezés csak finomítja a lényeget – ötszörös Aranylabdás egy általa kiharcolt tizenegyesből volt eredményes, amivel elkezdődött a gólgyártás.

Ronaldo végig agilisan játszott, villámgyorsan került helyzetbe, és a 13. percben azt is bebizonyította, nem sokan képesek nála magasabbra emelkedni – még mindig félelmetes rugókkal rendelkezik. Lőtt egy lesgólt is, és végig tüzelte csapattársait, űzte-hajtotta őket.


Portugália legközelebb, november 28-án Uruguay ellen lép pályára     Fotó: FIFA.com


H-csoport, 1. forduló
Portugália–Ghána 3–2 (0–0)
Doha, 974 Stadion, 42 662 néző. Vezette: Elfath (amerikai)
Portugália: Diogo Costa – Cancelo, Danilo Pereira, Dias, R. Guerreiro – Neves (Leao, 77.), Bruno Fernandes, Otávio (Carvalho, 56.) – Bernardo Silva (Palhinha, 87.) – Joao Félix (Joao Mário, 88.), C. Ronaldo (G. Ramos, 88.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Ghána: Ati-Zigi – Seidu (Lamptey, 66.), Djiku (Semenyo, 90+2.), Amartey, Salisu, Baba Rahman – Samed (Kyereh, 90+2.), Partey, Kudus (Bukari, 77.) – A. Ayew (J. Ayew, 77.), I. Williams. Szövetségi kapitány: Otto Addo.
Gólszerző: C. Ronaldo (65. – 11-esből), Joao Félix (78.), Leao (80.), ill. A. Ayew (73.), Bukari (89.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek