392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: angol focisuli, Sakáék féltucattal terhelték meg Irán hálóját

10perc.hu
2022. 11. 21.
Foci-vb: angol focisuli, Sakáék féltucattal terhelték meg Irán hálóját

Anglia fölényes, 6-2-es győzelmet aratott az iráni csapat felett a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának nyitómérkőzésén.

Ha valaki látta az angol labdarúgó-válogatott bemutatkozó meccsét a vb-n, az nagyjából képet kapott arról, vajon miért is tartják a világbajnokság egyik esélyesének a csapatot. A világ legtermészetesebb módján ütötték ki a jobb sorsra érdemes iráni válogatottat, akik a hat bekapott gól mellett ráadásul elveszítették első számú kapusukat is.

Ugyanis a találkozó elején csaknem tíz percet állt a játék, mivel az irániak kapusa, Alireza Bejranvand egy kijövetel közben összefejelt csapattársával. Mindketten a földre zuhantak, elég ijesztőnek tűnt a sérülésük, ám végül csak a hálóőrt kellett lecserélni.

Szegény Hosszein Hosszeini nem sokáig örült a vb-n való bemutatkozásnak, ugyanis az angolok félidőnként három-három, szebbnél szebb gólokkal avatták fel a második számú iráni kapust. Halkan jegyezzük meg, hogy az angol cserék jobb emlékkel zárták a találkozót, ugyanis Rashford és Grealish is betalált.

Raphael Claus is főszerepet harcolt ki magának, ugyanis a brazil bíró a második félidőben is tíz percet hosszabbított, majd a 103. percben a VAR segítségével egy büntetőt ítélt Iránnak. Ezt Taremi értékesítette, így duplázott, azaz legalább azzal vigasztalhatják magukat az irániak, hogy a góllövőlistán jól állnak.


B csoport, 1. forduló:

Anglia-Irán 6-2 (3-0)

al-Rajjan (Halifa Stadion), 45 334 néző, v.: Raphael Claus (brazil)

Anglia: Pickford - Trippier, Stones, Maguire (Dier, 70.), Shaw - Rice, Bellingham - Sterling (Grealish, 70.), Mount (Foden, 70.), Saka (Rashford, 70.) - Kane (Wilson, 76.).

Irán: Bejranvand (H. Hosszeini, 20.) - Moharrami, Cesmi (Kanaanizadegan, a szünetben), M. Hosszeini, Mohammadi (Torabi, 63.) - Nurollahi (Azmun, 77.), Hadzsafi, Karimi (Ezatolahi, a szünetben) - Dzsahanbahs (Golizadeh, a szünetben), Taremi, Puraligandzsi.

Gólszerzők: Bellingham (35.), Saka (43., 62.), Sterling (45+1.), Rashford (71.), Grealish (90.), illetve Taremi (65., 103., a másodikat 11-esből)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek