392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: a svédek megállították a szlovákokat!

10perc.hu
2021. 06. 18.
Foci Eb: a svédek megállították a szlovákokat!

Svédország a továbbjutás szempontjából nagyon fontos győzelmet aratott Szlovákia ellen a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában.

Nem sokan voltak azok, akik igazán jól szórakoztak a Svédország-Szlovákia Eb-csoportmeccs első félidejében, ugyanis a 45 perc alatt mindössze egyetlenegy lövés találta el a kaput, és némi túlzással a két válogatott azt sem vette volna észre, ha a kapusaik az öltözőben maradtak volna.

Ám a második félidőben vezényszóra megváltozott a játék képe, ami elsősorban a svédek érdeme volt. A háromkoronások nagyobb sebességre kapcsoltak, igyekeztek gyorsabban járatni a labdát, távoli lövésekkel, kényszerítőkkel és beadásokkal is próbálkoztak.

A nagy igyekezetnek több nagy helyzet lett az eredménye a játékrész első húsz percében. A rohamok után kicsit visszavett a tempóból Svédország, amikor negyedórával a vége előtt egy sokáig eredménytelennek tűnő adogatás végén büntetőhöz jutott, melyet Forsberg értékesített. A hajrában az addig feltűnően passzív szlovák csapat mindent megtett az egyenlítésért, de nem tudott kapuba találni, így nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Ezzel a svéd válogatott 1-0-ra legyőzte a szlovák csapatot, és nagy lépést tett a továbbjutás felé. Sikerükkel a skandinávok négy ponttal állnak, míg a szlovákoknak maradt három. A zárókörben Svédország Lengyelországgal, Szlovákia pedig Spanyolországgal mérkőzik.




Európa-bajnokság, E csoport, 2. forduló

Svédország-Szlovákia 1-0 (0-0)

Szentpétervár, 11 525 néző, v.: Daniel Siebert (német)

Svédország: Olsen - Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson 88.) - S. Larsson, Ekdal (Svensson 88.), Olsson (Claesson 64.), Forsberg (Krafth 93.) - Isak, Berg (Quaison 64.).

Szlovákia: Dúbravka - Pekarík (Haraslin 65.), Satka, Skriniar, Hubocan (Hancko 84.) - Kucka, Hrosovsky (Dúris 84.) - Koscelnik, Hamsík (Benes 77.), Mak (Weiss 77.) – Duda.

Gólszerző: Forsberg (76., büntetőből)

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek