392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: Schick a hátán viszi a cseheket

10perc.hu
2021. 06. 18.
Foci Eb: Schick a hátán viszi a cseheket

Igencsak mozgalmas döntetlennel zárult a labdarúgó Európa-bajnokságon a horvát-cseh összecsapás, ami azt jelenti, hogy mindkét gárdának megmaradt a továbbjutási esélye.

Egy biztos, nem sokan fogadtak volna arra, hogy a csehek tízese, Schick lesz majd a csapat legjobbja az Európa-bajnokságon, miután nem a legsikeresebb szezonok vannak mögötte. Azonban a Leverkusen csatára bizonyítja, érdemes volt kiadni érte 17 millió eurót, ugyanis a csehek három találatából éppen hármat szerzett.

A mai találkozón a vérét is adta a csapatért, ugyanis a 36. percben úgy lekönyökölték a 16-oson belül, hogy sokan azt hitték, eltört az orra. A spanyol bíró előbb semmi szabálytalant nem látott az esetnél, még akkor sem, amikor Schick nem tudott felállni, ráadásul ömlött a vér az orrából. Aztán a videóbíró döntött, jöhetett a büntető, és Schick véres arccal odaállt és bevágta a labdát.

A fordulás után szinte azonnal egyenlítettek a horvátok: az első játékrészben jobbszélsőként játszó Perisic már a bal oldalon futballozva lőtt szép gólt. Az újabb találat után sem lankadt a csapatok támadókedve, így végig élvezetes csata folyt a gyepen, ám az eredmény nem változott, és a világbajnoki ezüstérmes Horvátország 1-1-es döntetlent játszott a cseh válogatottal.



Európa-bajnokság, D csoport, 2. forduló

Horvátország-Csehország 1-1 (0-1)

Glasgow, Hampden Park, 5607 néző, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)

Horvátoszág: Livakovic - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Modric, Kovacic (Brozovic, 87.) - Perisic, Kramaric (Vlasic, 62.), Brekalo (Ivanusec, a szünetben) - Rebic (Petkovic, a szünetben).

Csehország: Vaclik - Coufal, Kalas, Celustka, Boril - Holes (Kral, 63.), Soucek - Masopust (Hlozek, 63.), Darida (Barak, 87.), Jankto (Sevcik, 74.) - Schick (Krmencik, 75.).

Gólszerzők: Perisic (47.). illetve Schick (37., büntetőből)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek