392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: az olaszok kiütötték a törököket a nyitómeccsen

10perc.hu
2021. 06. 11.
Foci Eb: az olaszok kiütötték a törököket a nyitómeccsen

A titkos favoritnak számító Olaszország immár 28. meccsén maradt veretlen zsinórban, és megtette az első lépést a továbbjutás felé.

Hát, megkezdődött, és mindjárt milyen fantasztikus találkozóval a 16. labdarúgó Európa-bajnokság. A római Olimpiai Stadionban az Eb titkos favoritjai, az olaszok és a törökök játszották a nyitómeccset. Az esélyek mindenképpen a hazaiak mellett voltak, ugyanis 27, veretlenül megvívott meccsel a hátuk mögött kezdhették meg a menetelésüket a kontinensviadalon.

A világbajnokságról 2018-ban 60 év után először lemaradó olaszok százszázalékos mérleggel zárták a selejtezőt, tíz meccsen 37 gólt szereztek, míg a két júniusi Eb-felkészülési mérkőzésükön 11–0-s gólkülönbséggel zárták.

Nos, a meccsen bebizonyosodott a squadra azzurra jobb csapat. Mancini együttese ugyanis 3–0-ra legyőzte Törökország válogatottját: az olaszok öngóllal szereztek vezetést, majd a folytatásban Ciro Immobile és Lorenzo Insigne megadta a kegyelemdöfést a törököknek.



Európa-bajnokság, A csoport

Törökország–Olaszország 0–3 (0–0)

Róma, Olimpiai Stadion. V: Makkelie (holland)

Törökország: Cakir – Celik, Söyüncü, Demiral, Meras – Yokuslu (Kahveci, 65.) – Karaman, Tufan (Ayhan, 64.), Yazici (Ünder, a szünetben), Calhanoglu – B. Yilmaz. Szövetségi kapitány: Senol Günes

Olaszország: Donnarumma – Florenzi (Di Lorenzo, a szünetben), Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne. Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: Demiral (53. – öngól), Immobile (66.), Insigne (79.)

Főkép forrása:
Twitter/Italy

További cikkek