395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Figyeljünk értékeinkre, különben pórul járunk a karácsonyi vásárok forgatagában

10perc.hu
2022. 11. 26.

A budapesti rendőrök a belvárosi karácsonyi vásárban hívták fel a figyelmet az év végi ünnepek közeledtével jellemző bűncselekményekre, és adtak bűnmegelőzési tanácsokat.

A plázákban, vásárokon, piacokon nem csak a karácsonyi bevásárlást intéző tömeg, hanem zsebtolvajok is előfordulhatnak a police.hu cikke szerint. A Budapesti Rendőr-főkapitányság külön felhívta a figyelmet, hogy ilyen helyeken mindenki különösen figyeljen értékeire. Aki bűncselekményt tapasztal, értesítse a biztonsági szolgálatot, vagy hívja a 112-es segélyhívó számot.

- Pénztárcáját, bankkártyáját, mobilját biztonságos helyen tartsa (belső, lehetőleg zárható zsebben vagy magához szorított táskában).
- Nézze meg alaposan a megvásárolni kívánt termék állapotát, a számlát pedig tegye el, ha később mégis valamilyen minőségi probléma adódna.
- Kerülje el az illegális utcai árusokat; a náluk vásárolt termékek rossz minőségűek, akár veszélyesek is lehetnek, és az eladót később nem tudja megtalálni a reklamációval.


Legalább ugyanilyen fontos a körültekintés az online vásárlás esetén, hiszen a bűnözők az interneten is jelen vannak.
- Mindig ellenőrizze az oldal hitelességét, és olvassa el a korábbi vásárlók értékeléseit.
- Lehetőleg ne előre fizessen, hanem utánvéttel vásároljon.
- További hasznos információk az online és telefonos csalások megelőzésére: www.kiberpajzs.hu

Természetesen a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhás rendőrei és civil ruhás nyomozói is ügyelnek az ünnepi forgatag biztonságára.

Főkép forrása:
police.hu

További cikkek