EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Férfi kézi-vb: a svédek hozták a kötelezőt, negyeddöntős és olimpiai selejtezős a magyar válogatott

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

A göteborgi középdöntő-csoport utolsó mérkőzésén Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát, ezzel a magyar csapat a tabella második helyén végzett így továbbjutott.

Kezdjük a lényeggel! A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott az olimpiai selejtezőre, mivel vasárnap este negyeddöntőbe került a világbajnokságon és az olimpiai címvédő franciák is ott vannak a legjobb nyolc között.

A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, az pedig hétfőn dől el, hogy a szerdai, stockholmi negyeddöntőben Dániával vagy Egyiptommal találkoznak. A legjobb nyolc közé jutásukat az döntötte el, hogy a göteborgi középdöntő-csoport utolsó mérkőzésén Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát, ezzel a magyar csapat a tabella második helyén végzett.

A nemzetközi szövetség (IHF) olimpiai kvalifikációs tornáit 2024. március 11-17. között rendezik, mindhárom helyszínen négy csapat szerepel, amelyek közül az első két-két helyezett jut ki a jövő nyári párizsi ötkarikás játékokra.