EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Felszámolták a drogbandát!

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Egy óriási nemzetközi akcióban, melyben 275 rendőr vett részt, egyszerre több magyar drogdílert fogtak el Budapesten.

Ma már a bűnözők is haladnak a korral, és a különböző üzleteik létrehozását rejtett internetes kommunikációs rendszer segítségével ütik nyélbe. Ám most egy komoly nemzetközi drogdílerekből álló bandára sikerült lecsapni, miután az FBI április végén tájékoztatta a Készenléti Rendőrséget arról, hogy van egy Anom elnevezésű titkosított platform, amit a bűnözők is használnak.

A héten közös akciót hajtottak végre a felderítésekben résztvevő tagállamok nyomozó szervei, és a magyar rendőrök 13 embert fogtak el és 25 helyszínen tartottak házkutatást. A nagyszabású akcióban összesen 275 rendőr vett részt.


Az akció során 140 millió forintot meghaladó készpénzt, 8,5 millió forintnak megfelelő értékű kriptovalutát és hét személygépjárművet foglaltak le      Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda


A nyomozók 57 kilogramm marihuánát, megközelítően 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint, extasy tablettákat, kristályos kábítószergyanús anyagot, fentanylt és a felütéshez használt 13 kilogramm koffeint találtak, valamint 140 millió forintot meghaladó készpénzt, 8,5 millió forintnak megfelelő értékű kriptovalutát és hét személygépjárművet foglaltak le.