393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Félmillió euróért és hatszámjegyű prémiumért kell Dárdainak benntartania a Herthát

10perc.hu
2023. 04. 18.
Félmillió euróért és hatszámjegyű prémiumért kell Dárdainak benntartania a Herthát

Tavaly a legendás Felix Magath hasonló helyzetben ült le a berliniek kispadjára, és 500 ezer eurós fizetése mellett 1,5 millió eurós prémiumot vett fel, miután a Hertha a Bundesliga tagja maradt.

Ami itthon hétpecsétes titok, addig a világ más táján nyilvános adat. A Bild című német napilap sajtóhíreket közölt Dárdai Pál, a Hertha BSC régi-új vezetőedzőjének lehetséges fizetéséről. A napilap szerint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Bundesligából hátralevő hat mérkőzésért, illetve ha osztályozót kell játszania, akkor további kettőért 500 ezer eurós bért kap.

A Bild szerint a 47 esztendős magyar szakembernek egy "hat számjegyű" prémium is a markát ütheti, ha a csapat kiharcolja a bennmaradást, ugyanakkor az összefizetése így sem haladná meg az egymillió eurót.

Összehasonlításképpen a Bild megjegyezte, hogy tavaly a legendás Felix Magath hasonló helyzetben ült le a kispadra, és 500 ezer eurós fizetése mellett 1,5 millió eurós prémiumot vett fel, miután a Hertha a Hamburggal szemben megnyerte osztályozós párharcát.

Főkép forrása:
DPPI Media/Max Ellerbrake

További cikkek