393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fantasztikus! Szinkronúszó magyar érem a vizes-Eb-n! - GALÉRIÁVAL

10perc.hu
2021. 05. 15.

A magyar válogatott a sportág történetében első érmét szerezte világversenyen, miután bronzérmes lett a szinkronúszók highlight kűrjében a budapesti vizes Európa-bajnokság szombati versenynapján a Duna Arénában.

A világbajnokságon 2019-ben debütáló highlightban 2 perc 30 másodpercük van a csapatoknak, hogy bemutassák gyakorlatukat, amelyekben sokkal inkább az akrobatikus, látványosabb, közönségszórakoztatóbb, kevésbé művészi elemek szerepelnek. Két éve a hetedik helyen végzett a magyar csapat a kvangdzsui vizes világbajnokságon.

A magyar csapat Barta Niké, Csilling Katalin, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult, és a retró korszakot idézve Bonnie Tyler Holding out for a hero című számára mutatta be gyakorlatát, amelyre 79,1000 pontot kapott. A válogatott először nyert érmet szinkronúszásban világversenyen.


A magyar válogatott a retró korszakot idézve Bonnie Tyler Holding out for a hero című számára mutatta be gyakorlatát, amelyre 79,1000 pontot kapott    Fotó: MTI/Illyés Tibor


„Leírhatatlan az az érzés, amit most mindannyian átélünk, hogy érmesek lehetünk egy Európa-bajnokságon. Rengeteg munkát végeztünk, köszönet illet mindenkit, akik lehetővé tették, hogy a lezárások alatt is edzhessünk, mert ez rendkívül sokat jelentett ennek a csapatnak. A magas pontszám nagyszerű visszajelzés számunkra, és hatalmas lökést jelent a jövőre nézve. Nem szabad elfelejteni, hogy a lányok fele 2004-es vagy 2005-ös születésű, és vannak 2003-asok, azaz a többség még utánpótláskorú. Ha továbbra is együtt maradunk, a sok közös készülés folyamán eljuthatunk oda, hogy a csapatversenyben is komolyabb eredményeket érhetünk el a következő években" – nyilatkozta a csapatkapitány Rényi Luca.

A csapat ezzel Magyarország második érmét szerezte a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Az elsőt Olasz Anna szerezte a női nyíltvízi úszás 10 kilométeres számában, ahol három tizeddel lemaradva a győztestől, végül második lett.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek