EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Fagypont fölött miénk a világ…

Időjárás
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a következő napokban még többfelé mérhetnek 10 fok körüli értékeket, de már elkezd téliesebbre fordulni az időjárás.

Ma a nap első felében erősen felhős idő várható, majd észak felől átmenetileg csökken a felhőzet, így az északi megyékben pár órára kisüt a nap. Időnként megélénkül, északon meg is erősödik a szél. Délután plusz 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden felhősebb lesz az ég napközben, az ország északi, északkeleti felén helyenként eső is lehet. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 6 és 14 fok között várható.

Szerdán több helyen várható eső, záporeső, este, éjjel északnyugaton, illetve a hegyekben néhol havas eső, hó is előfordulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős, estétől az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz a szél. Délután általában 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként viszont még előfordulhat zápor, hózápor. Többfelé megerősödik a szél. A minimumok mínusz 7 és plusz 3, a maximumok plusz 3 és 8 fok között alakulnak.

Pénteken számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, a Kisalföld térségében néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és plusz 1 fok között alakul, míg a legmagasabb hőmérséklet többnyire 0 és plusz 6 fok között várható.