392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F3: Barcelonában debütál Tóth László

10perc.hu
2021. 05. 08.
F3: Barcelonában debütál Tóth László

A hétvégi Formula-1-es Spanyol Nagydíj betétfutamaként rendezik meg az FIA Formula-3-as bajnokság első fordulóját, melyen versenykörülmények között is bemutatkozik a sorozatban a Campos Racing magyar versenyzője.

Az FIA Formula-3-as bajnokság idei szezonjára 30 versenyző nevezett, így népes, és erős mezőny gyűlt össze, melyben az autósportért rajongók néhány ismerős névvel is találkozhatnak: indul például Ralf Schumacher fia, a második F3-as idényét kezdő David, valamint a most a Ferrari F1-es autóját vezető Charles Leclerc öccse, Arthur is.

A mezőny egyetlen magyar tagja, Tóth László már múlt vasárnap elutazott Spanyolországba, ahol néhány napot a csapat központjában töltött. A 20 éves magyar pilóta a csapattal együtt sokat dolgozott a kétnapos teszteken, és értékes adatokkal lett gazdagabb, így felkészülten várja a mai két futamot (10.35 és 16.45), melyet majd vasárnap (12.05) még egy követ majd. A versenyeket az M4 Sport élőben közvetíti.



„Természetesen mindenki örülne egy jó eredménynek, de a fő célt most nem bizonyos helyezések elérése jelenti, hanem az, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsek versenykörülmények között is, és a lehető legtöbbet tanuljam meg a Formula-3-as autóról” – nyilatkozta Tóth.

Barcelona után Jerezbe utazik a Formula 3 mezőnye, ahol kollektív tesztet rendeznek majd jövő szerdán és csütörtökön.

Főkép forrása:
Dutch Photo Agency

További cikkek