393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: Red Bull szendvicsben a mezőny, feltámadt a Mercedes

10perc.hu
2023. 04. 01.
F1: Red Bull szendvicsben a mezőny, feltámadt a Mercedes

Pályafutása során először szerezte meg a pole pozíciót a kétszeres világbajnok, címvédő Max Verstappen, míg csapattársa, Sergio Pérez az időmérő első perceiben kicsúszott, így ő a mezőny végéről várja a vasárnapi rajtot az Ausztrál Nagydíjon.

Amint az várható volt a szabadedzéseken mutatott forma alapján, a címvédő kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj mai időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti az élről. A 25 éves pilótának ez az idei második és pályafutása 22. pole pozíciója, ugyanakkor az Ausztrál Nagydíjon először várhatja a rajtot az első rajtkockából.

Az energiaitalosok azonban nem tudták kisajátítani az első sort, ugyanis most a mexikói Sergio Pérez mondott csődöt – Dzsiddában Verstappen műszaki hiba miatt csak a 15. helyről indulhatott –, mégpedig a saját hibájából. Alig telt el öt perc az időmérőből, Pérez – a 3. szabadedzéshez hasonlóan – elmérte a 3-as kanyart, kicsúszott, elásta a Red Bullját a kavicságyban.  Ezzel a mexikói az utolsó helyről vághat neki a vasárnapi futamnak. Mondjuk Pérez képes lehet a csodára, hiszen a 2020-as Szahír Nagydíjon az első körben megpördült, és az utolsó helyről nyerte meg élete első F1-es futamát.

Ismét felszabadult tehát valaki számára az első sor, amit sokak meglepetésére nem a Fernando Alonso vezette Aston Martin kaparintott meg, hanem a szinte a semmiből megérkező Mercedes. Ráadásul rögtön mindkettő odaért Verstappen mögé. Az első sorból George Russell, a Mercedes brit versenyzője startolhat majd, míg a harmadik rajtkocka a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltoné lett.

Alonso azért odaért a 4. helyre, míg csapattársa, Lance Stroll a harmadik sorba, így a silverstone-i alakulat ismét bizonyította versenyképességét. A nap meglepetését a 8. legjobb időt autózó Alexander Albon okozta a gyengécske Williams volánja mögött, míg végre a visszatérő Nico Hülkenberg is megvillant, a német a 10. helyről rajtolhat. Az 58 körös Ausztrál Nagydíj magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor kezdődik.


Az első sorból, Verstappen mellől George Russell, a Mercedes brit versenyzője startolhat majd     Fotó: DPPI Media/Xavi Bonilla



A teljes rajtsorrend:

  • 1. sor: Max Verstappen (holland, Red Bull) és George Russell (brit, Mercedes)
  • 2. sor: Lewis Hamilton (brit, Mercedes) és Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
  • 3. sor: Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) és Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
  • 4. sor: Charles Leclerc (monacói, Ferrari) és Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
  • 5. sor: Pierre Gasly (francia, Alpine) és Nico Hülkenberg (német, Haas)
  • 6. sor: Esteban Ocon (francia, Alpine) és Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
  • 7. sor: Lando Norris (ausztrál, McLaren) és Kevin Magnussen (dán, Haas)
  • 8. sor: Nyck de Vries (holland, Alpha Tauri) és Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
  • 9. sor: Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo) és Logan Sargeant (amerikai, Williams)
  • 10. sor: Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo) és Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Főkép forrása:
DPPI Media/Xavi Bonilla
Címkék:
#Red Bull

További cikkek