389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: megint elmarad a Kanadai Nagydíj

10perc.hu
2021. 04. 29.
F1: megint elmarad a Kanadai Nagydíj

A rendkívül erős mértékben jelen lévő covid-járvány miatt kéthetes karantén várt volna mindenkire Montrealban, ám nem maradunk június 13-án futam nélkül, ugyanis az idei hetedik futamnak Törökország ad otthont.

A Forma 1 egyik legnépszerűbb versenye tavaly után idén sem lesz megrendezve, ugyanis a sportág vezetése bejelentette, az egészségügyi helyzetre való tekintettel nem rendezik meg június 13-án a Kanadai Nagydíjat. Ugyanis egyelőre olyan súlyos a járványhelyzet az észak-amerikai országban, hogy csak abban az esetben lehetett volna Montrealban futamot rendezni, ha előtte 14 napos karanténba vonul a teljes mezőny.

Nos, ezt lehetetlen lett volna bevállalni, már csak azért sem, mert éppen az előző hétvégén rendezik meg az Azeri Nagydíjat. Ám a szurkolók nem maradnak izgalmak nélkül június 13-án, ugyanis a kanadai futam helyét a Török Nagydíj veszi át, azaz marad az idei szezonra tervezett 23 versenyhétvége.



Kiderült az is, hol fog debütálni a hét elején elfogadott sprintkvalifikáció. A július 18-i Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone hivatalosan is bejelentette, hogy a legendás pályán rendezik meg először a megreformált versenyhétvégét. Stuart Pringle pályaigazgató kifejezetten örül annak, hogy a közönség számára még látványosabbá teszik a versenyzést, és már a bejelentést követően megnőtt a szurkolói érdeklődés a Brit Nagydíj iránt.

Főkép forrása:
FIA

További cikkek