392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ezúttal már a diákokat fújta le a rendőrség könnygázzal, amikor a státusztörvény ellen tüntetve kordont bontottak

10perc.hu
2023. 05. 03.
Ezúttal már a diákokat fújta le a rendőrség könnygázzal, amikor a státusztörvény ellen tüntetve kordont bontottak

Több tüntető már eleve gázmaszkkal érkezett a Karmelitákhoz, ahol a kerítés áttörését követően vetett be könnygázt a rohamrendőrség.

Diákok és tanárok is demonstráltak a státusztörvény ellen Budapesten. A közoktatásért felelős Belügyminisztérium a törvénytervezetről tegnap egyeztetett a pedagógus szakszervezetekkel. A PDSZ szerint történt ugyan előrelépés, de nem elégszenek meg ezzel – számolt be minderről az RTL Híradója.

A Telex tudósítása szerint a tüntetés résztvevői a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostorhoz vonultak, ahol tömött rendőrsorfal várta őket. A hvg.hu azt írja, hogy a tüntetők tejszínhabos flakonokat próbáltak átadni a rendőröknek. A rendőrök felszólították a demonstrálókat, hogy fejezzék be az előre nyomulást, lépjenek hátrébb, és intézkedést helyeztek kilátásba.


A veszprémi Lovassy László Gimnázium is tiltakozik a státusztörvény ellen    Fotó: 10perc.hu


A diákok nem hátráltak, többen maszkot viseltek, hogy a könnygáztól védjék magukat. Leültek a rendőrsorfal előtt, egy diák pedig átugrott a Karmelitát körülzáró kordonon, illetve a kerítés egy részét áttörték. A rendőrök a tüntetők útját állták, dulakodás alakult ki, kétszer is könnygázt vetettek be, amire a tömeg „Gyerekekre könnygáz”, "Rendőrállam” és „Hazaárulók” skandálással reagált.

Ezután békésebbé vált a hangulat, a rendőrök az építési terület előtt megálltak, és a tüntetők sem akarták előrébb nyomni őket.

Főkép forrása:
RTL Híradó

További cikkek