393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ezen a feltámadás sem tud segíteni - Szünetel az országos hajléktalan-étkeztetési program

10perc.hu
2023. 04. 11.

Naponta 4000 adaggal kevesebb meleg étel jut így a rászorulóknak, miközben az utcán, átmeneti szállókon és otthonokban élők számára nagyon sok esetben ez jelenti az egyetlen esélyt a napi étkezésre.

Sok utcán, átmeneti szállón és otthonban élő ember azonban nemhogy wifi-hez nem jut hozzá, hanem egyelőre úgy látszik, elveszítették az egyetlen esélyt a napi meleg ételre is. Az ATV Híradója információi szerint ugyanis április elsejétől szünetel az országos hajléktalan-étkeztetési program.

A program megszűnése azonban országos hátrányt okoz a rászorultak megsegítésével foglalkozó szervezeteknek, köztük a debreceni Refomix szociális intézménynek is. ,,A lebonyolító Hajléktalanokért Közalapítvány már keresi a megoldást a minisztériummal. Debrecen esetében mi kapcsolatban vagyunk az Élelmiszerbankkal, aki rendszeresen naponta nyújt nekünk élelmiszer-adományt és ezt mi tovább tudjuk adni a hajléktan ügyfeleknek" – mondta Hosszú Zoltán, a Refomix szóvivője.


A több száz adag meleg étel hiányát sok rászoruló érzi    Fotó: Pixabay


A pécsi Támasz Alapítványt szintén érinti az étkeztetési program megszűnése. Fonyó József, az intézmény vezetője kiemelte: alapítványuk jóval nagyobb többlet kiadással számol, mint előtte. ,,A tervek szerint májustól november végéig folytatódni fog még ez a program, aztán utána végképp nem lehet tudni mi lesz a folytatás" – fogalmazott Fonyó József.

A több száz adag meleg étel hiányát sok rászoruló érzi, ahogyan az időjárás változékonyságát is. Hiába van Húsvét, esténként fagypont közelébe hűl le a levegő. Varga Péter, a Hajléktalanokért Közalapítvány igazgatója el mondta, a Belügyminisztérium és az uniós források felhasználását felügyelő hazai irányító hatóság is intenzíven dolgozik azért, hogy az „egy tál meleg étel program” elérhető legyen a következő években is.

Főkép forrása:
ATV

További cikkek