EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Ez hihetetlen! Egy nyugdíjas támadta meg a nyugdíjemelésről szóló kormányrendeletet az Alkotmánybíróságon

Belföldi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A baranyai férfi azt a rendelkezést támadta meg, amely elrendelte, hogy a különféle nyugellátásokat 2022. július 1-jétől – január 1-jei visszamenőleges hatállyal – 3,9 százalékkal hivatalból kell emelni, ám az emelésből kizárta azokat, akik 2022. január 1-jét követően mentek nyugdíjba.

Ki gondolta volna, hogy éppen egy szépkorú lesz az, aki az Alkotmánybíróságon nekimegy a nyugdíjemelés rendszerének. Egy baranyai nyugdíjas megtámadta azt a kormányrendeletet, amely tavaly júliustól év elejéig visszamenőleg megemelte a nyugdíjakat, de az emelésből kizárta azokat, akik 2022. január 1-jét követően mentek nyugdíjba - írja az index.hu.

Az említett nyugdíjast ugyanis a rendelet kizárta az emelésből azokat, akik 2022. január 1-jét követően mentek nyugdíjba. Számára a Baranya Megyei Kormányhivatal 2022. május 26-ától állapított meg öregségi nyugdíjat, így ő kimaradt ebből a nyugdíjemelésből.

Az indítványozó szerint az Országgyűlés arra adott felhatalmazást a kormánynak, hogy a gazdasági okokból nehéz helyzetbe került nyugdíjasok nyugdíjemeléséről gondoskodjon.

"Látható, hogy azok nyugdíja is egyre gyorsabban veszít az értékéből, akik számára januárban, februárban vagy akár közvetlenül a rendelet hatálybalépése előtt állapítottak meg nyugdíjat" – hangsúlyozta a nyugdíjas.