393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ez a csok nagyon sokba került majd hatezer családnak

10perc.hu
2022. 12. 23.
Ez a csok nagyon sokba került majd hatezer családnak

Az ő esetükben is van lehetőség fizetési halasztást vagy részletfizetést kérni a jogszabályban meghatározott esetekben.

A csok 2015-ös indulása óta az egy gyermek megszületésére vonatkozó négyéves határidő telt le eddig, a szerződés teljesítése 5812 családnál nem valósult meg – ismertette a Világgazdaságnak Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára. Hozzátette: az ő esetükben is van lehetőség fizetési halasztást vagy részletfizetést kérni a jogszabályban meghatározott esetekben.

Ugyanakkor az érintettek fele már elérte a tervbe vett gyermekszámot, decemberre a családtámogatást igénylők száma elérte a 217 ezret. 2022-ben november végéig közel 33 ezer új szerződést kötöttek meg. Az igénylők fele használt lakás megvásárlására, kilencezren új lakásra, nyolc és fél ezren falusi csokra fordítják az állami támogatást.


Az érintettek fele már elérte a tervbe vett gyermekszámot     Fotó: Pixabay


Egyelőre a 2018. július 31-ig megkötött szerződésekben az egy gyermek vállalására vonatkozó négyéves határidő telt le – írta az Index –, aminek az új lakás építésére igénylők közül 670-en, használt lakás vásárlására, bővítésére az összeget felvevők közül 3850-en nem tudtak eleget tenni, további 1292 esetben egyéb, a szerződésben vállalt feltételek nem teljesítése miatt kell visszatéríteniük a felvett támogatást.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek