393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Az EU felszólítja a Google-t és a Facebookot, hogy címkézzék az MI tartalmaikat

10perc.hu
2023. 06. 06.

Az Európai Unió határozottan felszólította a Google és a Facebook közösségi média vállalatokat, hogy tegyenek intézkedéseket a mesterséges intelligencia által generált tartalmak azonosítása és megjelölése érdekében, hogy csökkentsék az Oroszországból érkező dezinformációk és félretájékoztatás terjedését.

Az EU azonnali intézkedéseket követel a közösségi média vállalatoktól, többek között a Google-tól és a Facebooktól, hogy címkézzék a mesterséges intelligencia által generált tartalmakat azzal a szándékkal, hogy hatékonyabban lépjenek fel az orosz dezinformációk és félretájékoztatás ellenírta a TheGuardian. 

Az EU szélesebb körű erőfeszítéseket vár el a Facebooktól és más társaságoktól annak érdekében, hogy erőteljesebben ellenőrizzék a tartalmakat Kelet-Európában, ahol az orosz dezinformációs kampányok jelentős veszélyt jelentenek.

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke így nyilatkozott: "Ez egy rendkívüli helyzet: az oroszok az állampolgáraink támogatását akarják aláásni Ukrajna mellett. Egyszerűen meg kell védenünk érdekeinket és a demokráciánkat, és harcolnunk kell azért, hogy legyőzzük ezt a háborút és megnyerjük ezt a csatát, mert ez a célunk."

Az EU arra kéri a vállalatokat, hogy a mesterséges intelligencia által generált tartalmat ellássák címkékkel, amelyek felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy a tartalom nem emberi eredetű. Az Európai Bizottság alelnöke mintegy tíz nappal ezelőtt találkozott a Google vezérigazgatójával, Sundar Pichai-val, és megkérdezte tőle, hogy rendelkeznek-e olyan technológiával, amely felismeri a hamis híreket. Pichai válasza az volt, hogy "Igen, de továbbra is fejlesztjük ezeket a technológiákat."

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek