393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eriksen gyakorlatilag meghalt a dán csapatorvos szerint

10perc.hu
2021. 06. 14.
Eriksen gyakorlatilag meghalt a dán csapatorvos szerint

Noha szombaton este, a dán-finn Eb-meccs 43. percében gyakorlatilag leállt a szíve Christian Eriksennek, a 29 éves játékos a körülményekhez képest jól érzi magát.

Talán az egész Európa-bajnokság legfontosabb információja, hogy a szombat este, a Dánia-Finnország mérkőzés első félidejének 43. percében a pályán összeeső, majd újjáélesztett Christian Eriksen a kórházban egyre jobban érzi magát.

A dán világsztár szó szerint a halál torkából jött vissza a gyors orvosi segítségnek köszönhetően, hiszen a válogatott csapatorvosa, Morten Boesen elárulta, Christian Eriksen gyakorlatilag meghalt a pályán.

„Egyszerűen megállt a szíve, és a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy Christian köztünk lehet. Újra dobog a szíve, képes önállóan lélegezni, ébren, öntudatánál van, kommunikál is a neki feltett kérdésekre. Jó a hangulata, és a rajta elvégzett eddigi vizsgálatok biztató eredményeket mutattak. Ki kell derítenünk, mi történt, ugyanis még mindig nem tudjuk, miért esett össze” – fogalmazott Morten Boosen.



Az orvos hozzátette, a további orvosi vizsgálatok eredményétől függ, hogy Eriksen folytathatja-e a pályafutását. Minden valószínűség szerint jelenlegi klubjában, az olasz bajnok Internazionale színeiben nem léphet többet pályára, ugyanis Olaszországban törvény tiltja, hogy szívproblémákkal küzdő sportolók pályára lépjenek A 109-szeres dán válogatott a menedzserén keresztül üzent az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

„Köszönöm, nem adom fel! Már jobban érzem magam, de szeretném megérteni, mi történt. Szeretném megköszönni mindenkinek, amit értem tettek” – mondta el Eriksen, aki a csapatnak is üzent: „Szerintem ti rosszabb bőrben vagytok, mint én. Úgy érzem, menten kimegyek innen, és újra edzésbe állok, srácok…”

Főkép forrása:
AFP

További cikkek