393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Érettségi: ma a matematika volt az étlapon

10perc.hu
2021. 05. 04.
Érettségi: ma a matematika volt az étlapon

A vizsgázóknak először az I. feladatlapot 45 perc alatt, majd a II. feladatlapot 135 perc alatt kellett megoldani, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták be.

Ma reggel - a járványügyi intézkedések betartásával - országszerte a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák. Emelt szinten 144 helyszínen 5350 vizsgázó, míg középszinten összesen 1228 helyszínen 68 037 vizsgázó látott neki a feladatok megoldásának. Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.



Középszinten összesen a tanulóknak 180 perc idejük volt: 45 perc alatt az I. feladatlapot, majd 135 perc alatt) a II. feladatlapot oldhatták meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be. A matematika emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. Az írásbeli két részből áll, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be az I. és a II. rész feladatainak megoldására.



A vizsgán - közép- és emelt szinten is - függvénytáblázat – egyidejűleg akár többféle –, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó és szögmérő használható, amelyekről a vizsgázó gondoskodik. Az eszközöket a diákok egymás között nem cserélhették. Holnap a történelem írásbelikkel folytatódnak az érettségik.

Főkép forrása:
MTI/Balogh Zoltán

További cikkek