EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Elindult a Tour de Hongrie, Valter már negyedik a Giro-n

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

A kerékpársport némi túlzással jelenleg a magyarokról szól: egyrészt elrajtolt a hazai körversenyünk, míg a Giro d'Italián egyre magasabb csúcsokra kerül Valter Attila.

Ma délelőtt kezdetét vette az idei magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie. A Siófok és Kaposvár közötti 173 kilométeren mezőnyhajrá döntött az elsőségről, melyet végül a Bahrain Victorious német versenyzője, Phil Bauhaus nyert meg, míg a szerdai etapon legjobb magyarként Karl Ádám zárt, aki a 17. helyen végzett. Csütörtökön, azaz holnap a Balatonfüred és Nagykanizsa közötti 183 kilométer megtétele vár a 42. Tour de Hongrie mezőnyére.


Valter továbbra is a legjobb 25 éven aluli az olasz körverseny mezőnyében    Fotó: Groupama FDJ


Ha lehet az eddigi teljesítményt fokozni, akkor Valter Attila ma megint rátett egy lapáttal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, ugyanis összetettben feljött a negyedik helyre. Magát az ötödik szakaszt – a Modena és Cattolica közötti 177 km-t – az ausztrál Caleb Ewan nyerte. Valter (78.) és a mezőny másik magyarja, Dina Márton (136.) a győztessel azonos idővel ért célba. Alessandro De Marchi őrzi az első helyét összetettben – Dina a 86. pozícióban várja a folytatást –, míg Valter továbbra is a legjobb 25 éven alulit megillető fehér trikóban versenyezhet tovább.