393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

10perc.hu
2022. 12. 06.
Elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

94 éves korában elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

A gyászhírt lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa osztotta meg közösségi oldalán.

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam” (Pál apostol 2. levele Timotheushoz  4.7)

Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el.

Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá ─ és még annál is tovább.

Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben
- írta Lopes-Szabó Zsuzsa.

Szabó Gyuri bácsi 1928. április 15-én született Miskolcon. A népgyógyászat alapjait még gyerekként nagymamájától sajátította el. Tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományokat és vezeti a családi vállalkozást.

A Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület alapítóját 2018-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki - írta a mindmegette.hu.

Főkép forrása:
Facebook.com/szabogyuribacsi (Szabó Gyuri bácsi 2020. augusztus 6.)

További cikkek