EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

Belföldi hírek
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Facebook.com/szabogyuribacsi (Szabó Gyuri bácsi 2020. augusztus 6.)

94 éves korában elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

A gyászhírt lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa osztotta meg közösségi oldalán.

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam” (Pál apostol 2. levele Timotheushoz  4.7)

Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el.

Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá ─ és még annál is tovább.

Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben
- írta Lopes-Szabó Zsuzsa.

Szabó Gyuri bácsi 1928. április 15-én született Miskolcon. A népgyógyászat alapjait még gyerekként nagymamájától sajátította el. Tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományokat és vezeti a családi vállalkozást.

A Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület alapítóját 2018-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki - írta a mindmegette.hu.