393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Éjszakai fagyok és havas tájak jellemzik a hetet

10perc.hu
2022. 12. 12.
Éjszakai fagyok és havas tájak jellemzik a hetet

A hét elején hajnalban -9 és -3 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint.

Ma a Dunától keletre is csökken a felhőzet, ugyanakkor északon, északkeleten maradhatnak erősen felhős tájak, arrafelé további havazás, hózápor fordulhat elő, délutántól csökkenő intenzitással és területi kiterjedtséggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Kedd hajnalban főleg északkeleten lehetnek ködfoltok, illetve rétegfelhőzet, amely napközben megszűnik. Általában gyengén felhős, napos idő várható. Estétől nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezhet, csapadék nem valószínű. Hajnalban általában -9 és -3 fok között lehet a hőmérséklet, kora délután -3, +3 fok várható.

Szerdán átmeneti szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős időre lehet számítani. Helyenként előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás, majd gyenge eső is. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. Hajnalban általában -9 és -3 fok között alakul a hőmérséklet, míg a legmelegebb órákban -3 és +4 fok között valószínű.

Csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult időre lehet számítani. Eleinte kevés, a délutáni, esti óráktól több helyen előfordulhat eső. Főleg délelőttig, elsősorban északon, északkeleten a hegyekben ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban általában -7 és +2 fok között alakul, a maximum 0 és +7 fok között valószínű.

Pénteken átmeneti szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős idő várható. A nap első felében több helyen várható eső, majd a nap második felében átmenetileg kevesebb, estétől viszont ismét több helyen valószínű csapadék. Az esőt helyenként havas eső, hó válthatja. A minimum általában -4 és +4 fok között alakul, a csúcshőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között valószínű.

Főkép forrása:
MTI/Vajda János

További cikkek