EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Egymilliárdos kárt okozott a hétvégi szélvihar!

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

A legtöbb bejelentés Pest megyéből, illetve Budapestről érkezett, de az elsődleges adatokból is jól látható, hogy szinte az egész országot érintette a vihar, a károk értéke általában százezres nagyságrendű.

Alaposan ki kell nyitniuk a hazai biztosítóknak a pénztárcájukat, ugyanis megközelíthetik az egymilliárd forintot a hétvégi viharok miatti károk az előzetes adatok alapján. Ráadásul a biztosítok szerint a ma délutánig beérkező bejelentésekkel még nem érkeztek meg a káresemények bejelentésének végére, ugyanis a nyaralókat jellemzően a vihar utáni hétvégén ellenőrzik a tulajdonosok.

A legtöbb bejelentés Pest megyéből, illetve Budapestről érkezett, de az elsődleges adatokból is jól látható, hogy szinte az egész országot érintette a vihar. A károk értéke általában százezres nagyságrendű, elsősorban a lakóházak tetőszerkezetét, fedését érintette a viharos erejű szél, de előfordulnak még beázással járó és kidőlt fák által okozott károk is.

A biztosítók azt kérik ügyfeleiktől, hogy lehetőség szerint dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt elkezdik a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákat, és a károk bejelentéséhez használják az online ügyfélszolgálati csatornákat.