393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Egymilliárdos kárt okozott a hétvégi szélvihar!

10perc.hu
2022. 01. 31.

A legtöbb bejelentés Pest megyéből, illetve Budapestről érkezett, de az elsődleges adatokból is jól látható, hogy szinte az egész országot érintette a vihar, a károk értéke általában százezres nagyságrendű.

Alaposan ki kell nyitniuk a hazai biztosítóknak a pénztárcájukat, ugyanis megközelíthetik az egymilliárd forintot a hétvégi viharok miatti károk az előzetes adatok alapján. Ráadásul a biztosítok szerint a ma délutánig beérkező bejelentésekkel még nem érkeztek meg a káresemények bejelentésének végére, ugyanis a nyaralókat jellemzően a vihar utáni hétvégén ellenőrzik a tulajdonosok.

A legtöbb bejelentés Pest megyéből, illetve Budapestről érkezett, de az elsődleges adatokból is jól látható, hogy szinte az egész országot érintette a vihar. A károk értéke általában százezres nagyságrendű, elsősorban a lakóházak tetőszerkezetét, fedését érintette a viharos erejű szél, de előfordulnak még beázással járó és kidőlt fák által okozott károk is.

A biztosítók azt kérik ügyfeleiktől, hogy lehetőség szerint dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt elkezdik a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákat, és a károk bejelentéséhez használják az online ügyfélszolgálati csatornákat.

Főkép forrása:
MTI/Mihádák Zoltán

További cikkek