EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Egy kicsi napsütés, egy kicsi hózápor, egy kicsi felmelegedés…

Időjárás
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Igencsak változékony időre és akár 10 fokra számíthatunk a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Ma délelőtt több lesz a napsütés, de délután ismét vastagabb felhők érkeznek észak felől. Elszórtan várható napközben zápor, de az északkeleti határnál inkább a hózápor lehet a jellemző, estétől már másutt is egyre nagyobb eséllyel eshet havas eső zápor, illetve hózápor. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 7 és 9 fok között valószínű.

Szombaton délelőttig számottevő csapadék nem várható. Délutántól főleg az ország északi, északkeleti felén-kétharmadán szórványosan várható csapadék. A havat nyugat felől egyre többfelé havas eső, eső válthatja fel. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet döntően mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, a maximumhőmérséklet általában plusz 3 és 7 fok között várható.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüthet a nap. A nap első felében szórványosan, majd csak néhol valószínű csapadék: jellemzően záporeső, de az északkeleti megyékben, illetve a hegyekben havas esőre, hózáporra, hódarára is számítani lehet. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok várható a hőmérséklet, a csúcsértékek plusz 4 és 12 fok között alakulnak.