EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Döbbenetes ítélet! Felfüggesztettet kapott egy nyírségi férfi, aki azzal fenyegette a rendőrt, hogy megöli

Balesetek-bűnügyek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A fenyegetőt gyorsított eljárásban a Nyírbátori Járásbíróság jogerősen 1 év 8 hónapra ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Az újbudai rendőrgyilkosság ismeretében eléggé megdöbbentő ítélet született egy olyan férfi ellen, aki egy intézkedő rendőr megszurkálásával, torkának elvágásával, megölésével, fejének szétverésével fenyegetőzött. A férfi az újbudai rendőrgyilkosságra utalva azt is mondta, ha a rendőr nem hagyja el az ingatlant, akkor "másik rendőrgyilkosság lesz!".

A rendőrök január 21-én egy nyírségi település egyik ingatlanjában intézkedtek egy nővel szemben, aki a szabálysértési bírság meg nem fizetése helyébe lépő elzárást nem töltötte le. Az eljárás alá vont nő édesapja is a házban tartózkodott, aki az egyik, általa korábbról ismert rendőrrel kiabálni kezdett, azt kifogásolva, hogy milyen alapon ment be a házba, majd távozásra szólította fel.


Az újbudai rendőrgyilkosság után egyáltalán nem biztos, hogy egy ilyen ítélet visszatartó erővel bír majd     Fotó: MTI/Máthé Zoltán


A rendőr közölte a férfival is az intézkedésük okát, egyúttal felszólította a férfit a cselekményének abbahagyására. Ezután szabadult el a pokol, a férfit a rendőrök előállították a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A fenyegetőt gyorsított eljárásban a Nyírbátori Járásbíróság jogerősen 1 év 8 hónapra ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Az újbudai rendőrgyilkosság után egyáltalán nem biztos, hogy egy ilyen ítélet visszatartó erővel bír majd a további, hatósági személyek elleni erőszakos cselekedetek esetén.