393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Csoportgyőztesként jutottak a középdöntőbe férfi kéziseink!

10perc.hu
2021. 01. 20.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29-28-ra legyőzte Németországot az egyiptomi világbajnokságon, így veretlenül jutott tovább.

Úgy tűnik, immár komoly esély mutatkozik arra, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott valóra váltsa álmát, és egészen a negyeddöntőig meneteljen az egyiptomi világbajnokságon. Ugyanis Gulyás István fiai a maximális négy pontot viszi magával a középdöntőbe, miután a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29-28-ra legyőzte Németországot. A győztes gólt Lékai Máté szerezte három másodperccel a vége előtt. A mezőny legeredményesebb játékosa Máthé Dominik és Bánhidi Bence volt egyaránt nyolc góllal, a meccs legjobbjának pedig utóbbit, a Szeged beállóját választották.

„Mi stábtagok nagyon boldogok vagyunk, sokat készültünk erre a találkozóra. A fiúk élesek, fókuszáltak voltak, de továbbra is sok hiba van a játékunkban. Akár az első félidőben is megnyerhettük volna a találkozót, de a végjátékban hideg fejjel kézilabdáztak a fiúk, helyén volt a szívük. Az ilyen sikerek óriási lökést adnak mindenkinek, még jobban elősegítik a csapategységet, ami a további munkán is lendíteni fog” – nyilatkozta a meccset követően az M4 csatornának Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.


A nyolcgólos Bánhidi Bencét választották a meccs legjobbjának      Fotó: MKSZ


A magyarok a középdöntő I. csoportjában - az Új Fővárosban - az Európa-bajnok spanyolokkal, valamint a lengyelekkel és a brazilokkal találkoznak csütörtökön, szombaton és jövő hétfőn. A hatos - amelynek élén jelenleg egyedüli száz százalékosként a magyar együttes áll - első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Főkép forrása:
MKSZ

További cikkek