393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Csend, suhanás és evolúció

10perc.hu/
2020. 11. 09.
Csend, suhanás és evolúció

Megérkezett a Citroën új, tölthető hibrid modellje, a C5 Aircross, ami megtestesíti a jövő autóját.

A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV plug-in hibrid technológiája a modern használati módok mindegyikére kínál optimális megoldást: a mindennapos rövidebb utakhoz elektromos meghajtási módban is használható, szükség esetén pedig a hagyományos, belsőégésű motor nagy hatótávja is rendelkezésre áll. A mindennapos ingázásokhoz a Citroën C5 Aircross Hybrid a 100%-ban elektromos meghajtás előnyeit kínálja, akár 55 kilométeres hatótávval, amit igény szerint akár tartalékolhatunk is. A középkonzolon elhelyezett üzemmódválasztóval három lehetőség közül választhatunk: elektromos, hibrid vagy sport üzemmód, attól függően, hogy városban, országúton, vagy autópályán haladunk.

A 8 fokozatú ë-EAT8 automata sebességváltó - ami az EAT8 váltó továbbfejlesztett változata - könnyedén kapcsol a fokozatok között, ezzel biztosítva a lágy, zökkenőmentes gyorsítást. A többtárcsás olajfürdős tengelykapcsoló optimális fokozatváltásokat eredményez, és az azonnal rendelkezésre álló 320 Nm nyomaték még zökkenőmentesebb és élvezetesebb vezetést garantál.

Az új C5 Aircross Hybrid SUV-ban a 180 lóerős PureTech benzinmotor mellett egy, a belső égésű motor és az elektromos vezérlésű ë-EAT8 automata váltó között elhelyezett 80 kW-os villanymotor nyújt minden körülmények között kimagasló teljesítményt. A villanymotorhoz egy 13,2 kWh-os, nagyfeszültségű (200 V) lítium-ion akkumulátor tartozik. Hibrid üzemmódban a két motor ereje egyesül: ilyenkor az első kerekekre 225 lóerő összteljesítmény jut, így az autó alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett is élvezetes vezetést biztosít. A 320 Nm nyomaték azonnal rendelkezésre áll. Az azonnali és észrevétlen újraindítások érdekében a belső égésű motor kettős üzemmódú generátorral van felszerelve. A CO2-kibocsátás 32-33 g/km*.

A biztonság és a felhőtlen vezetési élmény érdekében a Citroën C5 Aircross Hybrid akár 20 vezetéstámogató megoldással könnyíti meg a hétköznapok közlekedését, a kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás és a 360 fokos külső kamera kényelmétől a visszagurulás-gátló és az aktív vészfékező rendszer baleset-megelőző funkciójáig.

Hagyományos (8 amperes) csatlakozó használatával az autó 7 óra alatt tölthető fel, míg a megerősített 14 amperes Green’up csatlakozóval 4 óra alatt. A 32 amperes Wall Box*** és opcionálisan megvásárolható 7,4 kW-os fedélzeti töltő segítségével a töltés kevesebb mint 2 órát vesz igénybe. A töltés az okostelefonokban elérhető MyCitroën alkalmazással programozható is.

Főkép forrása:
citroen.hu

További cikkek