392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Cseh László: turistának nem megy ki Tokióba

10perc.hu
2021. 05. 16.
Cseh László: turistának nem megy ki Tokióba

A magyar úszósport egyik legfényesebb csillaga nem vesz részt pályafutása ötödik olimpiáján, ha az eredményei nem jogosítják fel a részvételre.

Amikor 2020 áprilisában a swimswam internetes szakportál minden idők legjobb úszójának választotta azok közül, akik sohasem nyertek olimpiai aranyérmet, mindenki abban reménykedett, hogy az immár 35 éves Cseh László valami csoda folytán éppen Tokióban tudja majd teljessé tenni éremkollekcióját. Az olimpiai ezüst-, és bronzérmes – négyszer lett második, kétszer harmadik –, kétszeres világbajnok és az úszó-Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb sportolója – 14 nagypályás és 19 rövid pályás aranyérmet nyert – ugyanis 200 méter vegyesen akár még oda is érhetne a legjobbak közé.



Ugyanakkor az idő vasfoga sajnos őt is kikezdte, és ma már az sem lenne meglepetés, ha a 112-szeres (!) magyar bajnok úszófenomén nem lenne ott élete ötödik olimpiáján. Ugyanis edzőjével Plagányi Zsolttal együtt úgy döntöttek, ha a holnap kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságon nem ér el Cseh olyan időt, ami bíztató lehet Tokióra nézve, akkor bizony elúszik számára az olimpiai szereplés.

„Amennyiben Laci az úszásával nem tud bizonyítani a 200 vegyesen, akkor nincs miről beszélni, mert elúszott az ötödik olimpiai szereplésének lehetősége. Nagyon sajnálnám, hogy ha a sorompó nem emelkedne fel előtte. A napi feladatok teljesítése 35 esztendősen most sokkal nehezebb volt a számára, mint néhány évvel ezelőtt. A márciusi országos bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ahhoz képest most sokkal jobbnak látom, és nem csak gyorsabbnak, hanem eltökéltebbnek is" – jelentette ki az Szpress Hírszolgálatnak nyilatkozó Plagányi Zsolt.



Az edző az origo.hu szerint azt is elmondta, , hogy az olimpiai csapatba kerülésről maguk között nem úgy beszélnek, mint egy mindenáron teljesítésre váró feladatról.

„Egyetértek Lacival abban, hogy pusztán csak azért, hogy menjen egy vagy két kört Tokióban, nincs értelme elutazni Japánba. Aminek így csak az lenne a szépsége, hogy Athén, Peking, London és Rio de Janeiro után sportpályafutása ötödik „ötkarikás" versenyén is rajthoz állhatott. Sorsdöntő próbatételnek is nevezhetem a budapesti Európa-bajnokságot, de ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztük, akkor a most elmondottakat fogjuk a tudomására hozni dr. Sós Csaba szövetségi kapitánynak” – tette hozzá Plagányi.

Főkép forrása:
Facebook/Magyar Úszó Szövetség

További cikkek