393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Csaknem huszonkét évet kapott a gyerekgyilkos

10perc.hu
2021. 05. 04.
Csaknem huszonkét évet kapott a gyerekgyilkos

A Pécsi Ítélőtábla a törvényben előírt maximumot adta annak a Tolna megyei férfinak, aki 2019 tavaszán hatéves unokatestvérét szexuális indíttatásból bántalmazta és a kislány halálát okozta Szekszárdon.

Szinte az egész országot megbotránkoztatta az a bűncselekmény, ami két esztendeje történt Szekszárdon. Az akkor 19 éves vádlott 2019. március 8-án elhívta a hatéves unokahúgát a Séd-patak melletti töltéshez, ahol - szexuális indíttatásból - bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen gyermeket. Térkővel többször fejen ütötte, majd a még lélegző kislányt a patakba húzta, és hazament. A gyermek elhunyt, a halálát a fulladás következtében beállt agybénulás okozta, de a korábbi bántalmazás is a halálához vezetett volna.

Az első fokon tavaly decemberben ítéletet hirdető Szekszárdi Törvényszék halmazati büntetésül húsz év fegyházra ítélte a férfit, a fellebbezések folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla - a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és a minősítő körülmények nagy száma miatt - súlyosbította az ítéletet 21 év 11 hónap fegyházra, és jelezte, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetésének idején betöltött életkorára tekintettel a másodfokon kiszabott büntetésnél súlyosabb büntetést nem lehetett kiszabni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek