EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Csaknem huszonkét évet kapott a gyerekgyilkos

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A Pécsi Ítélőtábla a törvényben előírt maximumot adta annak a Tolna megyei férfinak, aki 2019 tavaszán hatéves unokatestvérét szexuális indíttatásból bántalmazta és a kislány halálát okozta Szekszárdon.

Szinte az egész országot megbotránkoztatta az a bűncselekmény, ami két esztendeje történt Szekszárdon. Az akkor 19 éves vádlott 2019. március 8-án elhívta a hatéves unokahúgát a Séd-patak melletti töltéshez, ahol - szexuális indíttatásból - bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen gyermeket. Térkővel többször fejen ütötte, majd a még lélegző kislányt a patakba húzta, és hazament. A gyermek elhunyt, a halálát a fulladás következtében beállt agybénulás okozta, de a korábbi bántalmazás is a halálához vezetett volna.

Az első fokon tavaly decemberben ítéletet hirdető Szekszárdi Törvényszék halmazati büntetésül húsz év fegyházra ítélte a férfit, a fellebbezések folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla - a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és a minősítő körülmények nagy száma miatt - súlyosbította az ítéletet 21 év 11 hónap fegyházra, és jelezte, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetésének idején betöltött életkorára tekintettel a másodfokon kiszabott büntetésnél súlyosabb büntetést nem lehetett kiszabni.